GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Den ultimate guide for en sommer i Berlin

Den ultimate guide for en sommer i Berlin

Sommeren er rett rundt hjørnet, og berlinerne bytter endelig ut vinterjakkene med lette t-skjorter, avslapping i gresset, og dekker hver kvadratmeter som er tilgjengelig på plenen med bærbare griller og venner. Det er endelig på tide å forlate ditt favorittsted (og varm sjokolade) ved St. Oberholtz Café og begi seg ut i den nye byen som Berlin blir når solen er tilstede! Finn frem solkremen og planlegg dine favoritt aktiviteter som lar deg oppdage byens gjemte skatter samtidig som at du får mest mulig ut av hvert tilgjengelige solgløtt.

VANN-ELSKERE

Berlin er kanskje ikke den ultimate strandbyen, men den har fortsatt mye å tilby til vann-elskere som vil sole seg. Som alle de kule folk vet: innsjøer er de nye strendene. Slapp av ved det flytende bassenget på Badeschiff, kjenn sanden mellom tærne på kysten av Wannsee, padle kano  i Spreewald , eller ta stand-up paddle leksjoner på Müggelsee. Hvis du er ute etter noe mer eksotisk, kan du kjøre til Tropical Islands, Europas største innendørs badeland, bare en time fra Berlin.

SYKKEL FANATIKERE

Hvis du liker sykling, vil du finne Berlin med sine brede gater og sykkelkulturen som et fantastisk sted å strekke på bena. Lei en sykkel fra Call a Bike (drevet av Deutsche Bahn) Og dra på en utforskende sykkeltur gjennom Berlins eklektiske nabolag. Hvis du føler deg eventyrlysten , sett av en dagstur og sykle hele veien til Potsdam, en World Heritage Site bare 30 kilometer utenfor Berlin. Hvis du bor i Berlin i noen uker, kan du øve på dine forhandlingsferdigheter og kjøpe deg en brukt sykkel på Mauerpark loppemarkedet (for så lite som 30 euro) eller få en tilpasset fixie sykkel på en av Berlins mange eksklusive sykkelbutikker.

SHOPPING-AVHENGIGE

Selv om shopping ikke er en sesongavhengig aktivitet, er Berlins loppemarkeder og utendørs kjøpesentre bedre om sommeren: gå rundt i Mauerpark og ta en titt på de mange bodene hvor du kan finne vintage klær, sko, plater eller alle slags typer skatter, egentlig, mens du nyter levende musikk og snacks fra hele verden. Hvis du er ute etter souvenirer eller håndlagede tilbehør, bør du rusle rundt i labyrinten av butikker i de kjølige gårdsrommene ved Hackesche Höfe.

PARTY- OG FESTIVAL-ENTUSIASTER

Berlin sover aldri, men om sommeren, er den enda mer våken: Du vil se at byen er synonym med festivaler. Fra utendørs musikkfestivaler til strandfester, tak-fester, båt partyer, og museums party – det er virkelig en fest for enhver smak, samt sted og tidspunkt på dagen. Dra til Museumsinsel Festival, Volksfeste eller Karneval der Kulturen og overvåk residentadvisor.net regelmessig for å ikke gå glipp av de beste festene i sommer.

KULTUR

Berlin er i utgangspunktet et friluftsmuseum: Uansett hvor du går, ser du et historisk monument, et kunstverk, eller et minnesmerke. Kanskje en av de mest åpenbare landemerkene som du kan besøke er Berliner Mauer (Berlinmuren). Spaser eller sykle langs East Side Gallery og besøke Minnesmerket for Berlin på Bernauer Straße, i den vestlige delen av byen. Hvis du er en fanatisk museums gjenger, kan du leve ut lidenskapen på Lange Nacht der Museen avholdt i slutten av august eller besøke one-of-a-kind Boros Collection, en moderne kunstutstilling som ligger i en ombygd bunker fra andre verdenskrig.

FILM- OG MUSIKK INTERESSERTE

I sommermånedene er Freiluftkino ordet for film-fans i Berlin. Nyt sjarmerende utendørskinoer i Kreuzberg, Friedrichshain eller Rehberge hvor lenestoler, tepper, salte snacks, og et utvalg av uavhengige filmer venter på deg. Leter du etter en unik og alternativ opplevelse? Nyt en stumfilm, akkompagnert av levende musikk, på Stummfilm Konzerte. Hvis du er fan av live musikk; bli med hundrevis av folk som spiller musikk i gatene i Berlin under Fête de la Musique, i slutten av juni!

UTFORSK BYEN

Det er noen steder i Berlin som er så sære, tidløse og hemmelige som du vil sverge på at ble oppfunnet kun for berlinere: Slapp av ved vannet, under et piletre på solterrassen av Club der Visionaere; beundre Berlins silhuett fra Klunkerkranich, en parkeringsplass omgjort til en takterrasse-hage-bar, eller heng ut ved Landwehr Canal i Kreuzberg mens du gumler på deilig snacks kjøpt i bakgatene ved kanalen. (Ron Telesky sin kanadiske pizza er et must!).

Bilde av Carlos ZGZ__, Flickr / Public Domain

Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på