GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Engelske slanguttrykkene du trenger å vite i 2021

Engelske slanguttrykkene du trenger å vite i 2021

Gjør deg klar for 10 av de engelske slanguttrykkene du trenger å vite i 2021. Alt fra Yeet til Simp – se vår samling av  de Engelske slanguttrykkene du trenger å vite

1. Big yikes

En utvidelse av ordet «yikes», du kan bruke når du ser noe som får deg til å trekke tilbake i mild redsel eller forlegenhet. I scenariorer når en enkel «yikes» ikke holder, kan du si den mer alvorlige «big yikes».

2. That ain’t it

Kanskje noen gjør noe usmakelig eller tar en prank litt for langt? Da sier man «that ain`t it». Et praktisk alternative r når du bare har «big yiked» en person litt for mange ganger.

3. Go off

Denne kan brukes på to måter. Den ene er å «hype» noen opp (a la «yaas queen»). I den senere tiden har dette imidlertidig oftere blitt brukt oftere for å klage på noen eller være irritert.

Du kan også si at å «go off» på noen refererer til å miste temperamentet.

4. Simp

Dette er et veldig omstridt uttrykk. Dette begrepet brukes til å referere til noen som gjør «alfor mye» for noen de liker eller er glad i. Når noen gjør dette for å vinne en annens persons følelser blir de kalt en «simp».

5. Mutuals

Denne er fin og enkel, og vokser på sosiale medier. Hvis to følger hverandre er de «mutuals» – det kan være på Instagram, Twitter, Tiktok eller andre sosiale medier. De har blitt føglere av hverandre gjennom deres felles smak for hverandre.

[

](https://www.ef.no/blog/language/10-engelske-slangord-du-trenger-og-vite-i-2020/)

Engelske slangord i 2021

6. Sleeping on

Når du ikke gir nok oppmerksomhet til noe eller noen blir det sa

gt at du «sleeping on them». Dette kan brukes om alt fra en talentfull kjendis til et bestemt merke av sjokolade. For eksempel «Dude, everyone is sleeping on Sriracha cookie dough, that stuff is the best”

7. CEO of

I hovedsak noe du er veldig flink til, og dermed er du laget som «CEO» av det. Dette er en stor en for Tiktok samfunnet og er ofte brukt som en kommentar til noe noen har gjort i en video.

Hvis en person fylte en sko med bakte bønner (rare ting man finner på tiktok!!) kan de være «CEO of Baked beans»

8. Hits different

Hvis noe (følelse, sang, mat osv.) treffer deg på en bedre eller ny møte, «it hits different». For eksempel hvis du hører den samme sangen før og etter en hjertesorg kan den «hit differently». På et mindre sentimentalt nivå kan du gå til en helt ny pizzabutikk kan den «hit differently».

9. We move

En setning for når du bare fortsetter, uansett omstendigheter. Gikk du glipp av flyet ditt?
Uansett, «we move». Den kan også brukes som et alternativ for ja når du blir bedt om å henge med noen. For eksempel: «Vil du ta en kaffe?», «we move».

10. Yeet

Dette refererer til å kaste noe vekk fra deg selv med høy hastighet. Hvis noen stikker vannflaksen over rommet og den treffer inni sekken har de “yeeted”. Denne handlingen er også noen ganger i sammenheng med at noen roper “yeet” samtidig som de kaster noe.

Se mer slang fra 2018: her 
Se mer slang fra 2019: her 
Se mer slang fra 2020: her

Les mer om våre skoler i EnglandSe mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer