GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvorfor er nivået på engelsk i landet ditt er så viktig

Hvorfor er nivået på engelsk i landet ditt er så viktig

Engelskkunnskaper er viktige fordi det gir folk tilgang til et bredere spekter av informasjon, et mer mangfoldig internasjonalt nettverk og flere jobbmuligheter enn noen gang før. Det har også betydning på nasjonalt nivå fordi det kan fortelle oss mye om landets tnivå av innovasjon, konkurranseevne og fremtidsutsikter.

I EF Education Firsts 2021-utgaven engelskkunnskapsindeks (EF EPI), har vi samlet testdata fra 2 millioner voksne og brukte disse dataene til å rangere nasjoner i henhold til deres engelskkunnskaper.

Følgende er viktige funn fra årets rapport:

  • Engelskferdighetene har fortsatt å forbedre seg rundt om i verden. 16 land rykket opp et ferdighetsbånd, mens bare ett falt ned.

  • Nivåene i Europa fortsetter å være de høyeste i verden og har forbedret seg betydelig det siste tiåret.

  • I Asia ble nivåene i Sentral-Asia og Øst-Asia forbedret (til tross for nedgang i Japan), mens ASEAN-regionen så nedgang i befolkningsvektede gjennomsnitt.

  • Nivåene i Latin-Amerika fortsatte sin jevne stigning, til tross for at Mexico fortsatte sin tiår lange nedgang. Bemerkelsesverdig er også mangelen på fremgang i kvinners engelsknivå i regionen.

  • Nivåene i Afrika fortsetter å variere betydelig, selv om flere nordafrikanske land så bemerkelsesverdige, spesielt Algerie.

  • Nivåene i Midtøsten ble litt bedre, selv om voksne under 25 ikke har forbedret seg i det hele tatt og kvinner fortsetter å ligge bak menn.

Årets resultater sementerte også noen opplysende sammenhenger mellom nivåer av engelsk og større tilkoblingsmuligheter, høyere nivåer av innovasjon og teknologisk adopsjon, og til og med åpenhet og sosial og politisk rettferdighet.

På individnivå skilte følgende funn seg også ut:

  • Voksne over 30 år forbedret engelsknivået raskest og har siden 2015 forbedret seg tre ganger så mye som de mellom 21 og 25 år.

  • Menn har tatt igjen kvinner når det gjelder gjennomsnittlig engelsk nivå, og forbedret deres poengsum fra året før.

  • Forskjeller i engelskkunnskaper mellom ledere og lavere rangerte ansatte har jevnet seg ut, men forskjeller avhengig av jobbfunksjon (for eksempel vedlikehold vs. markedsføring) vedvarer fortsatt.

  • Engelskkunnskapsnivåene er høyere i storbyer sammenlignet med landlige områder, noe som delvis gjenspeiler trekningen av høyere betalte jobber i storbyer.

Selv om funnene fra EF EPI ikke forteller hele historien, forteller de en viktig en: høye engelskkunnskaper er en del av en fremtid som er velstående, forbundet og sunn.

De understreker også den kritiske betydningen av ferdigheter som gjør enkeltpersoner, bedrifter og samfunn mer tilpasningsdyktige i møte med stadig akselererende teknologiske endringer.

Som 2021 EF EPI-rapporten påpeker:

«Språk forbinder mennesker. Dey er måten vi deler ideer på, bevarer kunnskap og skaper kultur. Og språk med mange høyttalere har en iboende magnetisme: Å åpne mange dører. Engelsk har potensialet til å være en kraftig drivkraft for mangfold og inkludering i løpet av det kommende tiåret hvis bare alle får like muligheter til å lære det.»

For fullstendige nasjonale rangeringer og analyse av forholdet mellom ditt lands engelskkunnskaper og dens økonomi, innovasjonsnivå og sammarbeid, gå til www.ef.com/epi.

Bidra til ditt lands EF EPI-rangeringLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer