GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De beste filminnspilling stedene du må besøke i New York

De beste filminnspilling stedene du må besøke i New York

Sist måned besøkte jeg til slutt New York. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Ved siden av å møte venner var hovedmålet mitt under oppholdet å besøke masse forskjellige steder som man ser på  TV- og film. Mange av mine favorittfilmer og TV-programmer har blitt filmet i the Big Apple. Her er en liste over alle filminnspilling stedene jeg dro til og noen tips for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av din tur.

1. Wollman Rink, “Home Alone 2: Lost in New York” (1992)

Gode ​​ideer kommer fra kreative miljøer, og hva er bedre enn skøyter mens du planlegger ditt neste trekk? Det fungerte for Marv og Harry. Denne gangen, ta med ditt eget skjerf.
Adresse: 830 5th Ave, Central Park, New York
Tips: I dag er inngangsbilletten $ 40, og stedet er ganske overfylt (spesielt i julen). Hvis du vil ha en lignende opplevelse til halve prisen, gå 20 minutter sør til Bryant Park.

2. Kaffe og diamanter, “Frokost på Tiffany” (1961)

“Breakfast at Tiffany’s” er fortsatt den mest elegante åpningsscenen i Hollywoods historie. Når man ser den filmen er det umulig å ikke bli litt misunnelig. Det å gå inn i Tiffanys butikk i New York, får du en liten smak av hva det må ha vært å være Holly Golightly.
Adresse: Tiffany’s, 727 5th Ave, New York
Pro tips: Hvis du vil få en fullverdig Audrey opplevelse, gjør som hun gjorde. Dra dit hvor filmen ble filmet en søndags morgen. Ikke glem kaffen og det danske konditoriet!

3. Sene nattsamtaler, “Manhattan” (1979)

“Boy, this is really a great city, I don’t care what anybody says – it’s really a knock-out, you know? Denne all-time favorittscenen finner sted etter timer med vittig samtale når Diane Keatons karakteren spør Woody Allen om han vil gå en tur langs elva. Alt kulminerer i den berømte scenen under broen.
Adresse: Sutton Place Park i nærheten av Queensboro Bridge, New York.
Pro tips: Broen scenen ble filmet rundt 4-5 tiden på morgningen. Med mindre du vil fryse, så spar dette besøket til en sen natt til sommeren.

4. Pastrami-smørbrød, “Når Harry Met Sally” (1989)

“I’ll have what she’s having.” Hvem kan glemme Meg Rysys legendariske pastrami-sandwichprestasjon på Katz-diner? Som vegetarianer selv, hoppet jeg over å spise smørbrødet. Men for de som spiser kjøtt, er det must når du besøker stedet!
Adresse: Katz’s Delikatesser, 205 E Houston Street, New York.
Tips: Bordet der de satt kan du enkelt finne fordi det er festet et skilt ovenfor som sier: “Hvor Harry møtte Sally … Håper du har det hun hadde! Nyt.”

5. Frosset varm sjokolade, “Serendipity” (2001)

To fremmede har et “serendipitous” møte på Bloomingdale, og deretter gå for frosset varm sjokolade. Hvis du vil se på bordet der skuespillerne satt, spør etter “Stjernebordet”.
Adresse: Serendipity 3, 225 E 60th Street, New York
Tips: Stedet åpner klokken 11, men for å unngå kø for å få det perfekte bildet av butikken, bør du komme litt tidligere.

6. Den ene, FRIENDS (1994 – 2004)

Den beste TV-SERIEN NOEN GANG! Selv om alt ble filmet i studio, var utsiden av leilighetskvarteret der Monica og gjengen bodde en faktisk bygning! Verdt besøket hvis du er en ekte fan av showet!
Adresse: 90 Bedford Street, New York.
Tips: Det beste bildet fra bygningen kan tas fra motsatt side av Grove Street, ved siden av lyktestolpen.
7. Bane vs Batman, “The Dark Knight Rises” (2012)

Jeg elsker denne filmen, for det meste fordi Bane gjør en fantastisk skurk. Fra alle de ganske episke kampene mellom ham og Batman, er den som finner sted på Wall Street omgitt av Gotham-politiet.
Adresse: Wall Street og William Street, Manhattan, New York
Tips: Bygningen med høye lyktestolper der konfrontasjonen mellom Batman og Bane finner sted er i Pittsburgh, Pennsylvania; Likevel ble scenen filmet fra fjerde etasje lobbyen på Mellon Institute (Gotham City Hall).

8. Kathleen Kellys leilighet, “You’ve Got Mail” (1999)

Jeg har alltid vært en stor fan av Meg Ryan som Kathleen Kelly, kanskje fordi det å eie et bibliotek ikke høres ut som en slik dårlig plan, og kanskje fordi jeg bare elsker Meg Ryan. Uansett, utsiden av Kathleens leilighet, er et must-besøk.
Adresse: 328 West 89th Street og Riverside Drive, New York
Tips: Hvis du også vil finne Joes leilighet, ikke la filmen lure deg. Bygningen er faktisk på 210 Riverside Drive.

9. The Met Step, “Gossip Girl” (2007 – 2012)

“Spotted on the steps of the Met: an S. and B. power struggle”Å reise til New York og gå glipp av Gossip Girl-stedene er ikke greit! Start din ferd med å dra til de ikoniske Met trappene. Bare vær forsiktig, ikke sett deg på et høyere trinn enn Blair; hvis ikke kan ditt sosiale liv fort bli over. XOXO Gossip Girl. Adresse: The Metropolitan Museum, 1000 5th Ave and 82nd Street, New York

Tips: Kjøp deg en kaffe på Dean & Deluca på 85th & Madison å få den ekte følelsen av hvordan det er å være Queen B.

10. Husk på dette!

Uansett hvem du er: Gudfar fan, en Carrie, Samantha, Charlotte eller Miranda fan; en Woody Allen-aficionado; en Audrey Hepburn-elsker eller en Wall Street-freak, er New York stedet å gå for å se bakteppet på favorittscener.

Tips: Det er kraften av musikken som forvandler ditt bilde av New York. Før du pakker baggen din, sørg for at du har laget deg en god spilleliste!

[

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/02/LS_LEI_NYC16_26.jpg)

Vil du ha mer informasjon om New YorkLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer