Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Hvordan dokumentere og dele dine reiser?

Hvordan dokumentere og dele dine reiser?

Det er vanskelig når en drømmetur går mot slutten, og du må pakke ut, bli vant til rutinene og jobbe igjen, og fortelle og gjenfortelle historier om dine opplevelser i et forsøk på å virkelig fange reisens virkelige essens og dele den med andre. For de to første delene, er du på egen hånd, men for den siste delen, er jeg her for å hjelpe: Tillat meg å gi deg noen tips om hvordan du kan dokumentere dine reiser og hjelpe å fortelle historien bedre.

SNAPCHAT

Hvis du er som meg – så vet du hvor vanedannende snapchat kan være. Ikke bare tillater det venner og familie å se hva som skjer på turen, men du kan også legge til kule funksjoner til dine snaps: det være seg en geotag for å vise frem byen du er i, morsomme klistremerker, tekst, vitser eller til og med en tegning.

Jeg vet hva du tenker: «Men Martinique, snapchat er jo midlertidig, hvordan kan jeg bruke dette til å dokumentere mine reiser?» Fair spørsmål. Snapchat gjør faktisk at du kan lagre bildene og videoene før du sender dem ut enkeltvis, eller når det er postet i mystorien. Og når du lager snaps for å legge til din historie, kan du lage noen sekunder eller minutter lange videoer av dagen uten å måtte ha noen fancy redigerings ferdigheter og kan deretter dele det med verden.

Instagram

INSTAGRAM

Ingenting fanger et øyeblikk som et bilde. Det flotte med Instagram er at det tillater deg å gjøre all redigering i applikasjonen, slik at det ser ut som du bruker et dyrt kamera. Den lar deg også legge til steder, og du kan til og med åpne forskjellige kontoer for å virkelig ta tema-fotografering konseptet til et helt annet nivå. For eksempel kan du dokumentere dine reiser sammen med maten du spiser på en kreativ måte, eller til og med lage en konto som virkelig fremhever din blogg, YouTube-kanal eller begge deler. Ikke glem de smarte hashtagsene for å få flere tilhengere eller mer eksponering av dine bilder ved å legge til #efmoment, #travelislife, #wanderlust eller #yolo.

BLOGG

Hvis du leser dette så må du allerede være klar over hvor stort blogging kan være! Reiseblogger er en livsstil (og en fantastisk inspirasjonskilde ), og du kan finne massevis av blogg leverandører for å bidra til å skape en blogg gratis og tilpasse det å virkelig få frem personligheten din. Ikke opprett en blogg med kun et formål å få lesere, prøv å finne din egen stemme først og et tema til det også.

DAGBOK

Til slutt, dagbøker eller dagboklignende notatbøker er et gammel skole fenomen som bør få et comeback. Dagbøker kan være (smertelig) personlige, de kan også være en fin måte å få ned detaljer av alle aspekter av hva som skjedde med deg i løpet av dagen. Så prøv å sett av minst 10-15 minutter på slutten av dagen til å skrive ned hva som skjedde, hvilke følelser du følte, lukter du luktet og matvarer du spiste. Så lenge du ikke skriver detaljer som er for intime, kan du sende den rundt til venner, familie og alle andre som ville være interessert i å se hva du har gjort på reisen din.

Hvor vil du reise?Reis med oss!

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise