GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

6 gode tips til å få venner i utlandet

6 gode tips til å få venner i utlandet

Etter spenningen ved å ha velgt en by, organisert visum og fly, sagt farvel til venner og familie, kommer endelig dagen: du drar utenlands og alt er i ferd med å endres. Inkludert vennene dine. Ja, det stemmer – vennekretsen din er i ferd med å vokse og bli mye mer internasjonal. På samme måte som når du går på videregåendeskole eller universitet, er det en periode for å møte folk – så få det beste ut av det ved å følge disse tipsene.

1. Introduser deg selv

Første ting du må gjøre for å bli kjent med folk, er å si “hei”! Et åpent smil – den typen du kan se i noens øyne og på munnen – er en enkel måte å få tillit når du møter nye mennesker. Tenk på det: Når har du noen gang svart negativt på et ekte smil? Så kom igjen vis ditt flott smil og si “Hei, jeg er _______, hvordan har du det?” (Eller en variant på denne hilsen – du lærer raskt hvordan du gjør dette på språket du studerer eller besøker!) . Selvfølgelig, avhengig av hvor du er, kan det være andre etiketter ved hilsener – men dette lærer du fort. Du vil raskt plukke opp disse, det kan være kyss på kinnet (i Latin-Amerika), kyss på begge kinnene (i Spania, Frankrike og Italia), en bølge eller liten klem (som de fleste engelsktalende land), eller et lite bøy med overkroppen (som i Japan).

2. Bli med i klubber og på aktiviteter

Har du en liste over aktiviteter du alltid har ønsket å gjøre, men aldri hatt tid til å gjøre de før? Gode nyheter: Nå er tiden inne! Kast bort forhåndsdefinerte ideer om hva du liker og ikke liker, og lær å si “ja” til sjansene som kommer deg. Fotografering, ridning, salsa, fotturer, barista eller matlagingskurs – alt dette og flere er fantastiske måter å møte andre studenter med tilsvarende interesser til din. (Pluss, du kommer til å spise alt du gjør – yum!)

3. Prøv nye sporter

Vennskap er nøkkelen til godt lagspill. Følelsen av å føle tilhørighet til et lag og kjenne på følelsen av at laget er avhengig av deg, samtidig som man jobber mot et mål kan være nøkkelen til å få nye venner. Populære sporter vil variere etter hvor du i verden du studerer. Foreksempel i Australia, New Zealand er sporter som rugby og cricket veldig puplært. I the UK og Europa er fotball veldig populært, mens i Amerika er amerikansk fotball, baseball og basketball poplære sporter (Ekstra tips: Dersom du prøver en sport, men ikke liker det- velg et lag og hei på dem sammen med andre studenter)

4. Skaff deg en hobby

Å ha en hoppy er en fantastisk måte å møte nye folk, men det er også godt for å koble av. Foreksempel yoga, surfing, brødbaking, klatring, fotografi, tennis er ting man kan gjøre md andre studenter etter skoletid.

5. Bo med andre studenter

Det .å delehus med eller leilighet med andre med studenter er en av de beste måtene å møte og bli kjent med folk på. Du får deg nye venner med en gang, pluss som regel blir man kjent med deres venner også – noe som kan bidra til å utøke din egen vennekrets. Se for deg innflytningsfester, bursdager, ferier, middager, studie sammenkomster og kaffepauser er noe av de morsomste du kan gjøre med dine roomies.

6. Husk å holde kontakten

Å studere i utlandet er en intense periode med masse selvutvikling og endring som introduserer deg til personer som du kan holde kontakten med for resten av livet. Ikke glem å kultivere vennskapen etter du har kommet hjem. Det har aldri vært enklere å gjøre dette, med epost, sosiale medier, WhatsApp – det finnes mange plattformer du kan bruke for å holde kontakten.Om 10, 15 eller 20 år frem i tid vil du vært uendelig taknmlig for at du holdt kontakten.

Frister det å studere utenlands?

Dersom du ønsker å bli bedre i språk og utøke ditt nettverk med internasjonale venner, les mer her.. Dersom du studerer fransk, italiensk, spansk eller tysk får du støtte av Lånekassen. Du kan velge mellom 50 destinasjoner rundt om i verden og 9 språk.

Ønsker du å studere i utlandet?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer