GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan unngå flauser på London tuben

Hvordan unngå flauser på London tuben

London Underground kan nok virke blottet for manerer og vennlige folk, men de som beveger seg i denne underjordiske jungelen er bundet sammen av en rekke ubrytelige regler. Uten reglene ville dette skjøre økosystemet, stresset og søvnige reisende falle fra hverandre. Jeg har satt sammen en liste over mine åtte beste tips for å hjelpe deg å navigere i verdens eldste undergrunnsbane uten å gjøre narr av deg selv (og kommer gjennom som en ekte Londoner i prosessen).

1. GJØR RESEARCH

London Underground er HUUUUUUUGE! Nesten fem millioner passasjerer bruker 11 linjer og 270 stopp hver eneste dag, så det er viktig å planlegge for å unngå å bli overveldet når du ankommer din første undergrunnsstasjon . Sjekk opp de flerfargede linjene, du burde vite de raskeste rutene og sørge for å laste ned Citymapper appen, som har alle svarene på dine transportspørsmål.

2. HA DITT OYSTER CARD/BILLETTEN KLAR NÅR DU ENTRER

Vær forberedt på stygge blikk hvis du er den personen som stopper opp køen ved adgang. Kontroller at du har din billett, berøringsfrie kort eller Oyster kort klart til å sveipe eller sette inn når du skal ombord. Du må også være sikker på at billetten er gyldig eller har nok penger på det.

3. FØLG RULLETRAPP-REGLENE

Ingenting irriterer folk på Tuben mer enn pendlerne som står på venstre side av rulletrappen: Høyresiden er for reisende som står stille mens den venstre er brukt av de som har det travelt. Ikke bli overrasket hvis noen ber deg kommer deg ut av veien hvis du står i ro på venstre side.

4. LA PASSASJERER KOMME SEG AV FØR DU GÅR PÅ

Respekter økosystemet – det er skjørt! Aldri prøv å komme deg forbi reisende som fortsatt venter på å forlate Tuben. De er prioritet før deg, og det er viktig at det er nok plass igjen for dem å komme seg ut av døren. Etter at alle er av, kan du gå inn på toget og pass på å gå ned i vognen. Når du forlater, sørg for å være i bevegelse til du har passert publikum; ingenting fører til en trafikkork som en passasjer som står stille for å sjekke telefonen eller ransake gjennom ryggsekken rett ved inngangen.

5. GI SETET DITT TIL ELDRE ELLER GRAVIDE

Stoler er som gull på Tuben og hvis du er heldig nok til å få et sted å sitte, verne om det! Men det er vanlig høflighet å gi setet ditt – spesielt prioritert sete – til eldre eller gravide reisende.

6. HOLD DET FOR DEG SELV

London er en sprudlende blanding av kulturer som tar imot alle og enhver, men innbyggerne endrer seg når de går ned i undergrunnen. Borte er høflighetsfraser der alle bare har ett mål: å komme seg fra A til B med så lite oppstyr som mulig. Ingen er der for å få venner eller chit chatte med andre pendlere.

7. RESPEKTER PRIVATLIVET

Privatliv er viktig på tuben – – spesielt i rushtiden – og det er et par vogn regler du må følge når du blir presset mot de andre pendlerne. For det første, ikke prøv og lese folks tekstmeldinger (med mindre de er veldig interessante, selvfølgelig!), Aldri ta ekkel/eller stinkende mat med deg i undergrunden (uansett hvor deilig det er), og ikke være personen som spiller musikk altfor høyt (selv om det er en absolutt banger).

8. VENT PÅ AT DØRENE ÅPNER

På en fullpakket Tube kan du bli nervøs for å komme deg ut av døren på ditt stopp. Men det er viktig å ikke presse på andre på vei til døren mens toget fortsatt er i bevegelse. I stedet må du vente til Tuben kommer til ditt stopp. Sjansene er store for at du ikke er den eneste personen som ønsker å gå av på stoppet.

Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på