GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvorfor velge en vertsfamilie når du studerer utenlands?

Hvorfor velge en vertsfamilie når du studerer utenlands?

Mange av oss synes det kan være litt skummelt å reise alene ut i den store verden. Vi stiller oss selv mange spørsmål før vi bestemmer oss for å reise. Hva om jeg ikke møter noen å dele opplevelsen med? Hva skjer hvis jeg går meg bort i en storby og ikke snakker det lokale språket? Hva om jeg ikke liker maten der?

Men hva ville du sagt om du kunne reist til et fremmed land og hatt en familie som hjelper og støtter deg mens du er der? Selv om vi er sikre på at du kommer til å få en fantastisk tur uansett kan en vertsfamilie være viktig for å føle deg hjemme. De kan lære deg om kulturen, tradisjonene, landet, og du kan lære språket raskere.

Her en noen grunner til hvorfor du burde velge en vertsfamilie når du skal lære et språk i utlandet.

En varm velkomst

En av de beste tingene med å reise er å komme tilbake til tryggheten du har hjemme og få en klem av familie og venner. Men tenk om du kunne fått denne velkomsten når du ankommer et nytt land? Hjemlengselen vil roe seg ned ved å kunne tilbringe kvalitetstid med din nye familie, helt fra dag én. Å ha noen å snakke med, se film med eller oppleve noe nytt med kan skape vennskap for livet.

Bli bedre i språk døgnet rundt

Når du bor hos en lokal familie i et nytt land kan du få bedre språkkunnskaper i et mer avslappet miljø. Å tilbringe tid med mennesker som kun snakker det språket vil få deg til å lære nye ord hele tiden, på måter du ikke kan forestille deg fra et klasserom. Du vil snakke ditt nye språk raskere når du må bruke språket utenfor klasserommet, og med lokale i alle aldre.

Spis som en lokal

Har du noen gang lurt på hva man spiser til middag i andre land? Kanskje du vil oppleve den britiske “afternoon tea” med te, scones og krem? Når du bor hos en vertsfamilie vil du spise lokal mat og lære om de tradisjonelle matrettene i landet du reiser til. Selv om det varierer fra familie til familie, vil det gi deg en innsikt i det lokale livet. Kanskje du også lærer noen nye oppskrifter du kan ta med hjem og dele med familien der. Vertsfamilien vil selvfølgelig også prøve å tilpasse seg ditt kosthold om det trengs.

Reis som en lokal

Om du utforsker din nye by og tar bussen i feil retning, vil du kanskje oppdage helt nye steder du trives kjempegodt. Det er ofte på denne måten man oppdager de skjulte skattene som kun de lokale vet om. Å bo hos en vertsfamilie vil lære deg hvordan man reiser som en lokal; å mestre undergrunnen i London som er proff, eller å lese togruter med så mye selvtillit at selv en lokal spør deg om veibeskrivelser.

En kulturell utfordring

Hverdagen med en vertsfamilie vil lære deg mye om kultur og tradisjoner i landet du flytter til. Det vil også lære deg å forhandle, forklare og omfavne kulturelle forskjeller; dine så vel som deres. Du vil fort lære at dere har mer til felles enn du først antok. Ikke bare vil du komme hjem med nye språkkunnskaper, men du vil også, forhåpentligvis, komme hjem med en ny familie i utlandet; et ekte hjem borte fra hjemmet.

Vil du lære et språk i utlandet med oss?Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på