Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Jeg er EF

Jeg er EF

Det beste valget jeg har tatt noen gang var å flytte til Australia og bli kjent med en kultur jeg i dag anser som min egen!

Året var 2012 og jeg hadde nettopp avsluttet et semester i journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Jeg har alltid vært glad i å reise, og dro til Brisbane, Australia for å jobbe et år. Samtidig som jeg reiste landet rundt og fikk surfe, oppleve Uluru, prøve fallskjermhopping og mye annet, fikk jeg også venner og kollegaer fra hele verden og et eget, internasjonalt nettverk. Jeg kan med hånden på hjertet si at dette er et av de beste valgene jeg har tatt, både på et profesjonelt og privat plan.

I senere tid har jeg også jobbet i USA og i England. Å kunne kommunisere med mennesker fra ulike kulturer er en veldig stor fordel i dagens internasjonale samfunn, og jeg er veldig takknemlig for den erfaringen jeg har med å jobbe utenlands. Jeg har også studert ved EF sin skole i Shanghai, Kina, hvor jeg fikk en grundig introduksjon til mandarin, verdens mest brukte språk.

Avslutningsvis så vil jeg dele mine 3 beste tips for Australia:

  1. Bli kjent med så mange som mulig og inkluder deg selv i australsk kultur! Australiere er helt klart veldig åpne, og enkle å prate med. De beste opplevelsene jeg hadde var med vennene jeg fikk der, som da vi dro på båttur til the Great Barrier Reed og road trips til Byron Bay!
  2. Dra til Uluru! Stenen er også kjent som Ayer’s Rock og helt klart en av de beste opplevelsene jeg hadde.
  3. Hopp i fallskjerm og prøv surfing! Strendene i Australia er noen av verdens beste, og du får en langt bedre opplevelse av dem fra luften eller et surfebrett.

Og en siste liten oppmuntring på tampen til de som er engstelige for livsfarlige insekter: i løpet av ett år så jeg aldri en eneste slange, og de edderkoppene jeg fant var harmløse. Ikke la en tåpelig fobi ødelegge for det som kan bli ditt beste år i ditt liv.

Med vennlig hilsen,

Simone, studieveileder for High School Exchange Year. Les mer om programmet her..

Bo i utlandet når du har mulighet, er det beste valget du kan gjøreLes mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Karriere