GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Slik får du mest mulig ut av tiden din hjemme: Lær et språk fra sofaen

Slik får du mest mulig ut av tiden din hjemme: Lær et språk fra sofaen

Har du mye tid å slå ihjel hjemme? Lær et språk fra sofaen. Å leve i den digitale tidsalderen har sine fordeler – spesielt når det gjelder språkopplæring. Heldigvis er tiden over for da du måtte dra med deg en tunge bøker fylt med engelsk grammatikk på vei bort til biblioteket. Nå kan du lære et nytt språk og forberede deg på din globale fremtid uten å forlate sofaen.

Vi har satt sammen en liste over underholdende og relativt uanstrengende måter du kan skjerpe språkferdighetene dine fra sofaen:

Lytt til podkaster for å øke språkkunnskapene

Hva kan være bedre enn å ligge på sofaen med et par hodetelefoner og lytte til favoritt-podkastene dine? Det er opp til deg å velge emne og lytte til det på originalspråket. Her er noen fantastiske podkast-programmer som hjelper deg med å øke ferdighetene dine – velg blant de fem beste podkastene på engelsk eller tysk.

Lær et språk hjemme med Netflix

Netflix er det perfekte stedet å jobbe med språkkunnskapene dine på og den mest avslappende måten. Her er vårt utvalg av de beste seriene å lære engelsk med. Hvis du leter etter andre språk, kan du se på spanske, tyske og franske Netflix-serier.

Life-hack: Søk i Netflix sin søkefunksjon på spansk, tysk eller fransk – så kommer serier på orginalspråket opp. Dersom du ser på engelske eller amerikanske serier, ville jeg byttet ut tekstingen med engelsk. Da kan du plukke opp nye ord helt uanstrengt.

Les bøker på originalspråket

Alle kan være på smarttelefonene sine hele dagen, men det er noe unikt sjarmerende ved å sette seg ned for å lese en bok. Det er også en effektiv måte å forbedre sine engelskkunnskaper. Dette er det rette tidspunktet til å ta frem engelske bøker og starte å lese. Når du leser en bok på originalspråket, kan du oppleve bøkene og handlingen med helt nye øyne – og gi deg en flott vokabular boost!

Lær engelsk, fransk, spansk eller tysk med sanger

Det sies at å synge sanger vil hjelpe deg å forbedre språkkunnskapene. Sjekk ut topplistene i ulike land, se om du finner utenlandske artister og les teksten mens du hører på sangen. Dette vil hjelpe deg med uttalelse og den grammatiske delen.

Lær nye ord hver dag

Sammen med uttale og grammatikk er en av de største utfordringene for engelskspråklige elever ordforråd. Forsøk å berike ordforrådet ditt ved å lære nye ord hver dag. Oppdag de vakreste ordene på engelsk her..

Snakk engelsk en hel dag

Foreslå for familien eller venner å snakke engelsk en hel dag. Det finnes ingen bedre måte å lære språket enn å praktisere det daglig.

Les flere blogginnleggLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på