GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Magiske Malta: 5 steder du må besøke

Magiske Malta: 5 steder du må besøke

Malta handler alt om sol, sand, herlige restauranter – og nevnte vi sol? På sommeren kan det bli litt mange turister, så du kan trenge noen insider-tips for å gjøre din reise verdt å minnes (og verdt å dele på Instagram!). Her er vår liste til deg!

1. Te i et palass

Det finnes ikke mye som er koseligere enn litt afternoon tea med vennene dine. Spesielt en solfylt søndag. Vi parkerte utenfor kirken i Naxxar (en by i Maltas sentrum) og gikk gjennom de store majestetiske viktorianske dørene i Palazzo Parisio. Vakre bougainville-trær som rasler i brisen (dette var i november forresten!), vi drakk jasminte og spiste smørbrød ved siden av en hovedrett. Fire timer og en hel del kopper te senere var vi klare for å nyte en spasertur i de vakre hagene tilhørende palasset.

2. Spasertur i Mdina

Mdina var den første hovedstaden i Malta og ble forlatt en stund etter at hovedstaden ble flyttet til Valetta. Byen kalles lydløs av historiske grunner, og av det faktum at besøkende blir oppfordret til å være stille når de går rundt i gatene fordi gatene er så små og smale. Men det finnes enda en grunn til at du kommer til å være stille når du besøker Mdina – de deilige kakene som serveres på de mange cafeene rundt om i gamlebyen. De kommer til å holde munnen din opptatt med alt annet enn å prate!

3. Seile langs øya

Malta har 300 soldager per år og alle disse er perfekte dager for å nyte øya fra en yacht. Lei en med masse venner og seil over til Munxar Bay med sitt krystallklare vann og kalksteinsklipper. Kanskje du til og med ser en delfin på veien!

4. Tico tico bar i Valetta

Strait Street i Valletta er hjem til en av favorittbarene mine. Tico-Tico med en herlig atmosfære, smakfulle snacks og en fanastisk laidback stemning. Baren har også beholdt en herlig gammel flørt med den romantiske æraen da seilerne møtte jenter i baren når båtene lå til kai.

5. Ramla Bay

Ramla Bay ligger i Gozo og er en skikkelig favoritt – vakre strender med rød sand, naturlige sanddyner, småstein og en sjarmerende statue av Jomfru Maria i midten. Det ekstremt vakre turkise vannet skader ikke heller. Fun fact: småsteinene er faktisk ikke naturlige, men deler av den gamle veggen som beskyttet byen mot pirater som forsøkte å ankre opp der.

Så der har du det – de 5 stedene du må besøke på denne vakre øya. Pass på å nyt det å være turist på magiske Malta!

Vil du til magiske Malta?Reisen din starter her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer