GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Naviger Roma rundt som en lokal

Naviger Roma rundt som en lokal

Hvis du er interessert i enestående kunstverk, karbohøy kost og historisk arkitektur, så er det sannsynlig at Roma allerede er på din bucket-liste. Hvis ikke er det sannsynlig at du vil ha lyst til å føre opp byen på listen etter dette blogginnlegget! Roma er ikke bare en populær turistdestinasjon, men en pulserende storby, hvor nytt og gammelt smelter sammen i en endeløs strøm av museer, herlig god mat og suverene severdigheter.

Vil du lære deg å navigere tettpakkede plasser, utsiktspunkter og fortau? Da burde du lese videre! Vi gir deg fem do’s and dont’s for å takle menneskemengdene og blende inn blant de lokale. La oss kalle det en lokal guide til Den Evige Stad.

1. Ta på deg joggeskoene

Roma har mange flotte ting å by på, men offentlig transport er dessverre ikke en av dem. Hvis du virkelig vil utforske byen burde du droppe metroen, glemme alt om bussene, og begynne å gå til fots. Byen er tross alt et stort museum, og uansett hvor du går kan du oppdage små smale gater, søte kirker og hipsterbutikker.

Ekspert-tips: Hvis du blir tørst av all mosjonen, trenger du ikke å fortvile! Det finnes en fontene på alle byens torg.

2. Kvelder og tidlige morgener er dine beste venner

Dette gjelder spesielt i høysesongen (juni til august) når byen er oversvømmet av millioner av turister. Å måtte kjempe seg gjennom andre turister for å få tatt en selfie foran Trevi-fontenen? No grazie! Du burde heller besøke de mest populære stedene tidlig på morgenen eller sent på kvelden for en mye mer behagelig opplevelse. Ved daggry og skumringen er byen rolig og stille, og du kan nyte monumentenes skjønnhet uforstyrret.

Ekspert-tips: Piazza del Popolo er en perle på kveldstid – denne opplevelsen kan du ikke gå glipp av!

3. Grazie og per favore tar deg et langt stykke på veien

Italienerne elsker små vennlighetsfraser i hverdagen. Det vil spare deg en del besvær (og penger), hvis du lærer å uttrykke takknemlighet på deres språk, og det vil gjøre helhetsopplevelsen din av Roma enda bedre. Små ting som å si “Grazie” med et smil til servitøren kan gi deg et gratis glass vann eller en liten sjokoladebit.

Ekspert-tips: Vil du utvide din kommunikasjonsferdigheter med de lokale utover kaffebestillingen? Lær italiensk mens du er i byen.

Og mens vi snakker om kaffe…

4. Kjenn din kaffe

Det er helt sant: italienerne er helt besatt av kaffe! I Roma inntas kaffen som et fast ritual morgen, dag og kveld. Men ikke tro at du kan valse inn på hvilken som helst italiensk café og bestille hva som helst (se vår guide til kaffebestillinger rundt om i verden). Nei, når vi snakker om kaffe i Roma er det viktige regler.

Først og fremst, pass på tidspunktet: om klokken er etter 11, eller du nettopp har spist, så kan du ikke bestille cappuccino. Beklager, men italienerne hater tanken om å blande all den varme melken med mat i magen.

Deretter: ikke vær så fjong med kaffen. Dropp tanken om en pumpkin spice latte eller en mint frappuccino.

Og til sist: ikke si “espresso” når du bestiller. I Roma er en “caffé” en espresso. Du kan ikke få filterkaffe. Og hvis du sier “expresso” kan du liksågodt gå igjen – det er ikke en fastfood-restaurant. Likevel er det lurt å være rask: bestill fort, høylytt og ha pengene klare. Og ikke sett deg ned for å nyte kaffen din, med mindre du vil betale 20-50 prosent ekstra.

Ekspert-tips: En caffé latte er en espresso med steamet melk (uten skum). Hvis du bestiller en latte i baren vil du få et helt vanlig glass melk. Så husk å spørre etter caffé latte.

5. Bad i historien

Bruk en guide, en bok eller bare mobiltelefonen til å lære om Romas berømte bygninger, plasser og malerier. Det finnes ikke noe bedre enn å vandre gjennom de eldgamle brosteinsgatene og virkelig forstå symbolikken og den historiske konteksten bak kunsten, arkitekturen og den fantastiske italienske kulturen som du befinner deg midt i.

Ekspert-tips: Mitt siste råd for å unngå menneskemengdene i Roma er rett og slett å gå i motsatt retning. Gå gjennom smale passasjer, følg sidegater, se deg omkring, prøv en annen inngang. La deg selv nyte øyeblikket.

Jeg håper du får et fantastisk besøk i Roma – inntil da – arriverderci!

Reis til Roma med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer