GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Reiseguide til Hawaii

Reiseguide til Hawaii

Aloha og velkommen til vår reiseguide til den amerikanske staten Hawaii. Gjemt flere mil fra fastlandet finner vi dette eventyrlandet med solfylte strender, surfing i verdensklasse og noen av de mest spektakulære utsiktene. Og dette er bare begynnelsen! Øyen har en rik kulturarv og en super avslappet livsstil, og alle de tingene du trenger for en fantastisk ferie. Her er åtte grunner til at Hawaii er perfekt for deg!

1. STRENDENE

Det er strender, og så er det Hawaiis uberørte sandstrender. Disse gylne strendene strekker seg rundt statens åtte hovedøyer, men vær advart: når du har vært der vil ingen annen strand kunne sammenlignes med dem på Hawaii. Fra Waikiki i Oahu til de mer bortgjemte strendene i Maui og Kauai, har du en rekke strender å nyte solnedgangen, BBQs og viktigst …

2. SURFING

Surfing er mer enn en hobby på Hawaii. Det ble oppfunnet her og har fortsatt å spille en viktig rolle for statens kulturelle identitet. Ingen reise hit er komplett uten å surfe (eller forsåk på å surfe) på bølgen blå. Heldigvis finnes det steder å surfe for alle nivå. Nybegynnere kan surfe på Ehukai Beach Park i Oahu, mens profesjonelle kan ta de store bølgene ved Jaws i Maui.

3. FJELLTURER

Om det ikke er nok med fantastiske strender og ideelle surfe forhold, kan Hawaii by på fantastisk natur: regnskog og vulkaner venter på å bli sett. Utforsk øyenes vulkanske fortid og nåtid både på Haleakala National Park og Hawaii Volcanoes National Park.  Ta også på deg turskoene og oppdag de fortryllende naturlige severdighetene som Manoa Falls, som ligger bare en 20 – minutters kjøretur fra delstatshovedstaden , Honolulu.

4. HONOLULU

The Big Pineapple er en by med en umiskjennelig Hawaiian vibe over seg. Det er ikke mange byer i verden der lunsjpausen består av å surfe på bølger på en av de ikoniske strendene.  Når du klarer å trekke deg bort fra Waikiki beach, må du utforske nabolagene og restauranter, shoppingmuligheter og utestedene ved Kalakaua Avenue, Lewers Street, og Kuhio Avenue. Uansett hvor du er, er du aldri langt fra Oahu´s naturlige prakt – som Diamond Head State Monument eller Hanauma Bay – med mange dykke og snorkle muligheter.

5. SPORT

Hvis fotturer eller tettsteds utforsking ikke er helt din greie har du ingenting å frykte. Hawaiians vet hvordan å få adrenalinet til å pumpe: Staten har en rekke bucketlist – verdige aktiviteter du kan prøve ut. Som fallskjermhopping i Maui eller paragliding i Oahu, eller prøv andre ekstremsporter som klippestuping ved The Big Island eller svømme med haier. (Det er sikrere enn det høres ut!)

6. MAT

Hawaii er et paradis for matelskere med et kjøkken som gjenspeiler de ulike nasjonene som har påvirket øyenes kultur og opprettet en appetittvekkende blanding av asiatiske og polynesiske smaker. Unn deg selv en tallerken eller to av lomi laks, ikke dra uten å ha prøvd blekksprut lu’au , og smak Kalua gris på en tradisjonell luau . Men mer enn noe annet må du prøve SPAM® , som har blitt øyenes nasjonalmat: Hawaiians spiser mer hermetisert kjøtt enn noen annen stat i USA – de om lag 1,5 millioner menneskene spiser ca 7 millioner bokser hver år. Vi anbefaler spam musubi, opprinnelig sushi tallerken, spam med stekt ris eller spam med egg.

7. TRADISJONELLE ARRANGEMENTER

Den rike kulturarven i Hawaii kan bli funnet på alle øyene, og ingen tur til Aloha State er komplett uten å delta på en luau : Disse tradisjonelle arrangementene inkluderer vanligvis en stor fest, musikk og hula.

8. SPRÅKET

Hawaii har to offisielle språk og selv om engelsk er det dominerende språket er Hawaiian noe helt for seg selv: det har ord som humuhumunukunukuāpua’a (den nasjonale fisken ), kawaiolaonapukanileo (en tradisjonell hawaiisk musikalsk gruppe) og manamanalima (finger). Det Hawaiian alfabet består av 13 bokstaver (fem vokaler, sju konsonanter og et symbol) og hvert ord ender på en vokal, noe som gjør språket til en stor fornøyelse å snakke og høre på!

Bilde av Prayitno, Flickr / Creative Commons

Opplev Hawaii med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på