GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 ting du sitter igjen med etter et lengre utenlandsopphold

10 ting du sitter igjen med etter et lengre utenlandsopphold

Et utenlandsopphold er noe de fleste kan ha veldig god nytte av! Du opplever utrolig mye ved å bo i et annet land, og møter mennesker du aldri ellers hadde møtt. Når du kommer hjem sitter du igjen med minner for livet! Her har vi listet opp noen av fordelene ved å tilbringe en lengre periode i utlandet.

 1. Du kjenner byens beste steder for å ta en joggetur

  Visste du at i for eksempel Central Park i New York kan du slippe å løpe slalåm mellom alle turistene med store speilreflekskameraer? Du må bare vite hemmelighetene til den store parken! De gamle hesteveiene i parken, også kalt bridle paths, er rolige grusveier gjemt unna fra alle masete turister og plasskrevende hestevogner. Her løper du nesten helt for deg selv!

 2. Du vet akkurat hvor de aller beste restaurantene er og hva man bør spise

  På et nytt sted kan det være vanskelig å velge en restaurant blant alle de som finnes i umiddelbar nærhet – og kanskje har man bare en liten uke på å forske seg frem til de beste. Her har du en fordel! Ved å bo på et sted i en lengre periode har man mye bedre tid på å finne de aller beste stedene – og hva man burde velge fra menyen.

 3. Ingenting har skjedd hjemme

  Hvor mye skjer egentlig der du alltid har bodd i løpet av et halvt år? I løpet av et år? Ærlig talt: ikke mye. Det er lite sannsynlig at du kommer hjem til noe annet enn den samme gamle hverdagen du alltid har kjent til, så hvorfor ikke bruke en liten tid av livet ditt på et uforglemmelig utenlandsopphold?

 4. Alle steder verdt å besøke som ikke er turistfeller

  Hvem liker vel å stå timesvis i kø kun for å kjøpe overprisede billetter til et stappfullt museum? Du har hatt tid til å gjøre litt research og snakke med de lokale som kan tipse deg om perlene du besøke uten å bli robbet for hele lommeboken og verdifulle timer av livet ditt.

 5. Du vet hvor du kan gjøre beautykupp

  Du har bodd på stedet lenge nok til å vite hvor de beste frisørene finnes, hvor man kan få billige massasjer, hvor man ordner negler og hvilket treningsstudio som har de kuleste gruppetimene.

 6. Byen består av mange skjulte skatter

  Du vet akkurat hvor du skal dra for å finne de aller aller fineste cafeene, instavennlige stedene og skjulte vintagebutikkene som ikke alle vet om – og du slipper å kjempe om den siste vintage Levis-buksen.

  IMAGE_URL=https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/01/pexels-photo-929245.jpeg

 7. Du vil begynne å snakke om byen som ditt andre hjem og sammenligne alle land med din hjemby nr 2

  Dette kan kanskje irritere de rundt deg, men det er ikke noe galt med å ha flere steder man kaller “hjemme” her i verden. Hvis du har knyttet gode bånd til stedet og menneskene der vil det jo også være en god unnskyldning for å reise tilbake en gang!

 8. Du vil bli mer attraktiv på jobbmarkedet

  Det å ha gjennomført et studieopphold i utlandet skiller seg ut på CV’en, i tillegg til at det aldri er negativt å kunne flere språk!

 9. Du har fått en aksent eller har lært et språk

  Det er lettere å lære et nytt språk når man faktisk bor i landet der språket snakkes, slik at man er omgitt av språket hele dagen og er nødt til å praktisere det. Practice makes perfect!

 10. Du har fått venner for livet

Det er ikke alltid like lett å finne nye venner der du kommer fra, men når du studerer utenlands og opplever en ny kultur er menneskene gjerne mer imøtekommende og interesserte i nye personer – flaks for deg! Dessuten er fordelen med å få nye venner på utveksling det at dere gjerne opplever mange nye spennende ting sammen, og på den måten knytter sterke bånd for livet.

Reis med oss!Opplev verden!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer