Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

11 tips til å forbedre LinkedIn profilen din

11 tips til å forbedre LinkedIn profilen din

Er du klar til å ta karrieren din til det neste nivået? LinkedIn er et av de beste verktøyene for å gjøre nettopp dette. Men med over 400 millioner brukere må du gjøre litt for å skille deg ut.

Nå, før vi går i dybden om hvordan du blir en Linkedin superstjerne , kan det være lurt å endre innstillingene for å skjule aktivitetsoppdateringer: Avhengig av hva og hvor mye du endrer: nettverket – dvs. din nåværende arbeidsgiver – trenger ikke å se eller få et varsel for alle de tingene du gjør, liker og deler på området. (Hvis du har en stor endring som du vil at verden skal se, kan du alltid endre innstillingene tilbake for den aktuelle hendelsen.)

1. Hold deg UP-TO-DATE

Ha en oppdatert LinkedIn profil til enhver tid, ikke kun når du leter etter en jobb. Du vet aldri hvem som sitter på drømmejobben din og ser etter personer som deg.

2. Smiiiil!

Profilen din har syv ganger større sannsynlighet for å få views hvis du har et bilde. Vis litt personlighet, men prøv å holde deg profesjonell. Spør en venn med et godt kamera om å ta bildet – ikke stol på iPhone bilder med mindre det er veldig god kvalitet. Sørg for å oppdatere bildet nå og da, slik at du ser ut som bildet, og intervjuere vil være i stand til å gjenkjenne deg.

3. Vær personlig

For din profesjonelle overskrift har du 120 tegn til å oppsummere hvem du er. Dette er et godt sted å være kreativ: Del at du har reist verden rundt eller god med ord, og bruke bransje nøkkelord hvis det er mulig. Hvis du ikke redigerer overskriften, vil det heller stå din siste jobbtittel , noe som kanskje ikke gir deg maksimal eksponering. Sørg også for at du sjekker overskriften din når du legger til en ny jobb fordi det kan stilles tilbake.

4. Gjør det enkelt å ta kontakt

Hvis du ønsker å oppmuntre folk (som ikke er knyttet til deg) å komme i kontakt – bare legg en oppfordring til handling ved din e-post, nettside, eller telefonnummeret i oppsummeringsboksen .

5. Vis hva du er god for

Dine prestasjoner skal skinne gjennom hele profilen. Forklar din rolle i å lede prosjekter, håndtere mennesker, og å oppnå mål – forsterket med tall, der du kan. Vær tydelig, fokusert og ikke ta noen omveier: Du må være i stand til å oppsummere dine prestasjoner og erfaring i noen få setninger.

6. Vis dine engelsk kunnskaper

Vis hvor internasjonal du er ved å bevise at du har gode språkferdigheter. Du kan for eksempel ta EFs enkle og gratis online engelsk test, the EFSET, og få poengsummen sertifisert direkte på din Linkedin -profil.

7. Gi og få anbefalinger

Anbefalinger er som referanser og lett å få på Linkedin: Nå ut til kolleger, tidligere veiledere eller nåværende ledere, og be dem om å dele sin innsikt på ditt arbeid og dine beste kvaliteter – og sørg for å gjengjelde tjenesten

8. Bli med i grupper og følg personer

Ikke bare ta kontakt med folk du allerede kjenner – bli med i grupper eller følge «influencers» og lær av andre utenfor nettverket ditt. Du kan delta i så mange grupper du vil – på den måten kan du engasjere og kommunisere med medlemmene og få nye forbindelser. Hvis du ønsker å ta Linkedin aktivitetene til et enda høyere nivå, hvorfor ikke starte din egen gruppe og vise verden at du er en ekspert på et bestemt område?

9. Tilpass din URL

Akkurat nå kan Linkedin URLen din se omtrent slik ut: linkedin.com/in/firstname-lastname-a821191a. Ingen husker det, ikke sant? Heldigvis lar Linkedin deg tilpasse din URL, slik at du kan bli kvitt tallene og legge til ditt yrke, kjede eller hva det måtte være for å vise frem din profesjonelle personlighet. (Sørg for å oppdatere den nye nettadressen på alle dine nettsteder, visittkort og andre sosiale medie nettverk.)

10. Personaliser Header bildet ditt

Tilpass ditt «header image» for å legge litt personlighet til din profil: Det finnes lagrede bilder du kan bruke, men det beste er hvis du kan lage ditt eget bilde (JPG, GIF eller PNG, ikke større enn 4MB og mellom 1000 × 425 og 4000 × 4000 piksler). Du kan se på andres overskrifter for å bli inspirert, men noe i tråd med merkevaren, selskapet eller personligheten din vil fungere best. Oh, og sørg for at det er noe faglig som du ønsker din fremtidige arbeidsgiver å se.

11. Rens opp i profilen

Du har sannsynligvis satt opp din Linkedin profil for flere år siden, og bare fortsatt å legge til ferdigheter, erfaring, grupper, tilkoblinger eller andre ting. I så fall er det nok på tide for en utrenskning. Sørg for at profilen din er fokusert, klar og konsis. Vis din kompetanse og erfaring som er relevant for dine karrieremål: Å kunne Microsoft Word eller å være god på internett vil ikke gjøre at du skiller deg ut, og det blir sett på som ferdigheter man må kunne for de fleste jobber. På samme måte er sommerjobber som du hadde for 10 år siden ikke relevant lenger. Ta vekk grupper eller fjerne tilkoblinger som ikke lenger er interessant eller nyttig.

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Karriere

EF om Koronavirus (COVID-19)
Jeg er EF | EF GO Blogg