GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

4 praktiske tips til reisende med nedsatt mobilitet

4 praktiske tips til reisende med nedsatt mobilitet

Å reise er en av de mest givende tingene en person kan oppleve. Det bringer deg ut av dine faste rutiner, introduserer deg til nye smaker og kulturer, og åpner øynene dine opp for nye perspektiver. Muligheten til å reise burde være åpen for alle. Uansett bakgrunn, mobilitet eller livssituasjon burde du ha muligheten til å utvide dine horisonter på lik linje med alle andre.

Derfor vil vi gjerne dele noen tips til reisende med nedsatt mobilitet:

1. Planlegg destinasjonen din godt

Selv om folk ofte er i stand til mye mer enn de selv innser, er det ingen grunn til å befinne seg i en situasjon som er utmattende og får deg til å føle deg utilpass. Så når du velger en destinasjon burde du finne en som har alt det du er på utkikk etter.

Har du for eksempel alltid drømt om å tilbringe et par uker i Frankrike? Da vil du bli glad for å høre at Nice og Paris er gode til å imøtekomme folk med nedsatt mobilitet. Det er flere virksomheter som spesifikt har designet deres campus med alle former for mobilitet i mente (inklusivt vårt campus, hvis du er interessert i fransk i Frankrike).

Hva med en tur til England? Eastbourne og Oxford er kjent for deres fotgjengervennlige bysentrum som er tilgjengelige for all slags mobilitet. Se etter fasiliteter som har gjort sikkerhet og tilgjengelighet til en prioritet med detaljer som rullestolvennlige bygninger, heiser og tilgjengelig interiørdesign (noe vi også har hvis du vil studere engelsk i England).

Til dere som er interessert i å utforske mer eksotiske engelsktalende destinasjoner, er Malta en fantastisk mulighet (og har sol hele året!).

Hvis du vil utforske Tyskland (og kanskje studere tysk mens du er der) så kan du jo vurdere München! Det er et fredfylt, idyllisk sted med masse grønn natur, kulturelle severdigheter og smakfull mat som er tilgjengelig for alle.

2. Undersøk ressursene

I takt med at reise blir mer tilgjengelig, er det enklere å finne ressurser som hjelper deg med å planlegge en reise. Takket være blogger, hjemmesider og guidebøker om emnet, har det aldri vært lettere å finne noen som deler en lignende opplevelse og perspektiv som deg. Utnytt noen av de fantastiske ressursene som:

  • Wheelchairtraveling.com – Denne hjemmesiden bidrar med gode råd, informasjon og historier fra folk med begrenset mobilitet. Det er også hjelpsomme artikler om spesifikke destinasjoner som München og Tokyo.

  • Tourism for All – En fantastisk ressurs for de som reiser til England. Denne hjemmesiden gir deg en hjelpsom liste over virksomheter og servicetilbud som gjør reiser enklere enn noensinne.

  • Lonely Planet Thorn Tree forum – Alles favoritt reiseguide, Lonely Planet, har masse ressurser og tips for folk med et med handikap. Et av de beste stedene å få informasjon er deres Thorn Tree forum.

3. Ring på forhånd

Når du planlegger reisen din burde du sørge for å ringe til virksomheter på forhånd for å høre mer om hva de tilbyr. Store lufthavner er kjente for god service som hjelper reisende med handikap og redusert mobilitet gjennom hele reisen. Mange guider til og med passasjerene til flyet, helt til setet, slik at de slipper å vente i kø.

Når du lander på lufthavnen kan du arrangere slik at en taxi eller shuttlebuss henter deg og kjører deg direkte til din destinasjon. Når jeg benytter denne servicen til mine foreldre (begge pensjonister med begrenset mobilitet) tuller vi alltid med at det er det nærmeste vi kommer til å være VIPs. Det er en win-win for alle!

4. Ikke vær redd

Det viktigste å huske kan oppsummeres med tre ord: ikke vær redd. Ja, det er risikoer ved å reise, men det er det for alle, og turisme utvikler seg kontinuerlig til å være mer tilgjengelig i hele verden. Flere muligheter eksisterer for å tilpasses alles unike behov.

Du har samme rett til å reise som alle andre, og det er firmaer og individuelle mennesker som har gjort det til sitt mål å gi den beste opplevelsen til alle deres gjester. Så reis avgårde! Du vil være glad for at du gjorde det.

Studer et språk i utlandet med EFLes mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer