GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

7 grunner til at å studere i Sydney vil endre livet ditt

7 grunner til at å studere i Sydney vil endre livet ditt

Det er byen av sol, surfebrett og BBQ på stranden: Sydney, Australia. Hvis du ikke har besøkt byen ennå, er sjansene høye for at Sydney ligger på toppen av listen din. Om du reiser dit for jobb eller fornøyelse, finnes det nok mange gode alternativer, men en av de beste måtene å oppleve byen på er å studere der.  Men vær advart, det kan forandre livet ditt – her er det sju grunner til hvorfor.

  1. Strandliv

Vil du surfe før eller etter klassen? Sydney er stedet å være. Australians elsker å surfe og bruker mye tid på stranden. Sydney har over 100 strender å velge mellom. For de som er interessert i å surfe, er det strender i verdensklasse med både Bondi, Bronte og Coogee strendene i nærheten. Leter du etter en solnedgangstur? Gå til Cronulla stranden, hvor du kan gå flere kilometer langs sandstranden. Den første regelen i Sydney er å aldri forlate huset uten bikini eller boardies.

  1. Var det noen som sa kaffe?

Australians elsker kaffe. Nei, kanskje det er en underdrivelse: Australians er OBSESSED med kaffe. Som et resultat er Sydney stiplet med endeløse kafeer som strekker seg gjennom Surry Hills, Darlinghurst, Newtown, Chippendale og Brickfields distrikter. For Sydneysiders er kaffe en livsstil. Og med nye kafeer som åpnes hver uke, er du nesten sikker på å finne minst en god kafé i nabolaget ditt der du kan gjøre lekser eller henge med venner.

  1. 3. Få din dose med vitamin D

Sydney har noe av det beste været i verden. Med sine milde vintre og middelhavsklima har byen gjennomsnittlig 340 soldager per år, noe som gjør det til et toppmål for solsøkere året rundt. Bare ikke glem solkremen!

  1. Sydney elsker mangfold

Du er ikke den første som blir forelsket i Sydney. Vandre langs bygatene og du vil se og høre kulturens innflytelse fra hele verden. De vanligste nasjonalitetene som er representert i Sydney er italienere, kinesere, irske, libanesiske, greske, indiske og tyske. Byen elsker å feire denne mengden av mangfold gjennom sine endeløse festivaler og fester, som det kinesiske nyttåret (#CNYSYD) og den indiske våren (Vasant Panchami) festivaler.

  1. LGBTQ Vennlig

Sydney har ikke bare det internasjonale mangfoldet, og representerer også stolt en av de største homofile befolkningene i Australia. I Oxford Street, finner du en hel gate viet LGBTQ-scenen. På toppen av det er det den årlige Sydney Gay og Lesbian Mardi Gras-parade en stor regnbuefest.

  1. Dagsturer

Bekymret for at du blir lei av stranden? Ikke noe problem. Lei en bil, og på bare noen få timer kan du finne deg selv ved “The Blue Mountains”, Jervis Bay, Port Stephens eller Royal National Park. Og hvis du er glad i vinsmaking, er Hunter Valley full av verdensberømte vingårder hvor du kan smake og lære om vinen.

  1. Julefeiring på stranden

OK, la oss være ærlige. Det kan virke litt rart å feire jul på midten av sommeren, spesielt hvis du er vant til varm sjokolade ved peisen i løpet av denne tiden på året. Men la oss være ærlige, det er ikke så ille å feire julen under solen med en kald drink i hånden og en grill på stranden. Aussies vet hvordan å feire “Chrissie”, og hvem vet? Opplevelsen kan forandre livet ditt.

Vil du studere Down Under?Utforsk kursene våre
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer