Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

8 tips mot hjemlengsel

8 tips mot hjemlengsel

Hjemlengsel er en tristhet og melankoli vi opplever når vi er borte fra vårt hjem, vår familie og venner, med andre ord når alt der hjemme virker bedre, tryggere og gøyere. Det er helt OK å ha hjemlengsel – det er en naturlig følelse som kan oppstå hos de fleste av oss og kan være en påminnelse på de tingene og menneskene vi bryr oss om. Det er bare ikke spesielt gøy å oppleve, så vi satt sammen åtte enkle triks som vil hjelpe deg å takle hjemlengsel – eller hindre den fra å plage deg i det hele tatt.

1. FEIRE 24 TIMER MED HJEMLENGSEL

Å ha hjemlengsel er litt som følelsen etter et samlivsbrudd. Noen ganger er det eneste som hjelper å være ulykkelig og spise litt for mye iskrem et par dager – men da må du gå videre. Hva om du heller feiret hjemlengselen én dag og fikk det ut av systemet med en gang? Prøv å spise mat hjemmefra, lytt til musikk du forbinder med ditt hjem, ring alle dine venner osv. og da, etter 24 timer, stopp og heller ta inn det nye stedet du er på ved dra på en sightseeingtur med en gruppe venner du møtte i forrige uke.

2.LAG PLANER

Mitt personlige råd for å føle seg hjemme i et nytt miljø er å komme inn i en rutine. Dette kan være alt fra å trene regelmessig til å alltid ha kaffe og kake på søndag morgen. Planlegg visse aktiviteter – og hold deg til planen – det vil gi deg noe å se frem til, og gjør at ditt nye hjem føles mer som hjemme.

3.FINN ET STED DU KAN KJENNE IGJEN

Samme som å komme inn i en rutine er betydningen av å finne et favoritt sted – noe kjent som hjelper deg å føle deg hjemme, som en benk i parken eller en kafé med komfortable sofaer. Snart vil baristaen vite hvordan du liker å drikke din kaffe, og i parken vil du begynne å se de samme folkene som går tur med sine hunder hver dag.

4.BEKJEMP KJEDSOMHET (OG HJEMLENGSEL I SAMME SLENG)

Kjedsomhet kan være en stor grunn for at hjemlengsel oppstår – jo mer tid du har til å tenke på hjemme, jo mer ønsker du å dra hjem. Sørg for at du holder deg aktiv og opptatt ved å bli med i et treningsstudio, frivillig arbeid, ta en klasse eller registrere deg for aktiviteter på skolen din. Å være ute i byen og rundt forbi vil også være en fin måte å få venner og leve deg inn i den lokale kulturen.

5. BRUK TID PÅ DET VIRKELIGE LIV FREMFOR SOSIALE MEDIER

Å holde kontakten har aldri vært enklere: Vi kan tekste, snakke og videochatte gratis. Bilder og video lar oss se hva alle gjør der og da, hele tiden og det kan være vanskelig å holde fokus vekk fra alle de tingene som skjer hjemme. Men: å holde seg borte fra sosiale medier kan være veldig godt for deg – årsaken til at du dro til utlandet er fordi du ønsket å oppleve noe nytt, og komme deg vekk, tross alt.

6. MØT NYE MENNESKER OG IKKE TENK PÅ HJEMLENGSEL

Jo flere folk du kjenner, jo lettere vil det være å bli distrahert og ha noe å gjøre. Dette er vanligvis lettere når du er på skolen eller reiser i en gruppe – å trå inn i et rom med folk du ikke kjenner kan være skummelt, men du vet aldri hva slags vennskap som kan bli dannet utenfor komfortsonen din (og i det rommet).

7. TA (MASSE) BILDER

Å ta mange bilder er en fantastisk måte å utforske ditt nye hjemsted på – og jo mer kjent du blir med dine omgivelser, jo mer hjemme vil du føle deg. Pluss, å se på bilder kan hjelpe deg å sette pris på de nye omgivelsene og minne deg på hvorfor du valgte destinasjonen i første omgang.

8. FÅ VENNER TIL Å KOMME PÅ BESØK

Dette er ikke den billigste løsningen å takle hjemlengsel på, men noen ganger kan det hjelpe at dine venner eller familiemedlemmer kommer og besøker deg. Du kan vise dem rundt og stolt vise frem ditt nye hjem. Dette vil mest sannsynlig minne deg på hvor heldig du er som får tilbringe tid i et annet land.

Utveksling med EFLær mer

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise