GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

9 tegn på at du er klar til å studere utenlands

9 tegn på at du er klar til å studere utenlands

Å studere utenlands er en viktig del av å lære et nytt språk, men hvordan vet du at du er klar til å hoppe på et fly og dra på et eventyr som trolig vil forandre ditt liv fullstendig? For å hjelpe deg å ta denne beslutningen har vi satt sammen en liste av hva som gjør en person klar til å takle livet utenlands. Hvis du skriker “OH-EM-Gee, DETTE ER SÅ MEG”, så er det på tide å børste støv av passet og dra!

1. DU ELSKER TV SERIER/MUSIKK/FILMER FRA ET SPESIELT LAND

Å se og lytte til show og musikk i det språket du studerer (eller ønsker å studere) er en fin måte å forbedre språkferdighetene på. Men når det blir til en besettelse, så er det trygt å anta at du trenger å pakke kofferten og oppleve landet.

2. DU ØNSKER Å LÆRE MER

Super nerdete, vi vet det, men du er avhengige av å lære nye ting. Ingen buss, bil eller togtur er komplett uten å komme et nivå opp i en av dine favoritt apper eller lese en side eller to av en bok i det språket du vil bli bedre i. Du er stadig på oppdrag i å bli bedre i et nytt språk!

3. DU DRØMMER OG TENKER PÅ ET ANNET SPRÅK

Dette er vanligvis et privilegium forbeholdt de som snakker et språk flytende, men når du er  klar til å studere i utlandet, finner språket en måte å hoppe inn i dine drømmer på.

4. DU LIKER IKKE Å BARE SNAKKE ETT SPRÅK

En klok mann sa en gang at grensen for noens språk er grensen for deres verden, og vi kunne ikke vært mer enig. Du er  ferdig med din ett språklige-verden og grensene det gir deg i din kommunikasjon. Det er en verden der ute, og du ønsker å snakke med den.

5. DU ELSKER MATEN FRA ET SPESIELT LAND

Få ting gjør at du kan fordype deg i en ny kultur så mye som mat gjør.

6. DU ER NYSGJERRIG OG “OPEN MINDED”

Du er fascinert av verden, fascinert av andre kulturer, og fylt med spørsmål om severdigheter, lyder og smaker fra hele verden. Å være fortapt i en ny by høres spennende ut, og du kan ikke vente med å være i en by hvor ingen kjenner deg. Du er klar til å utforske hver krik og krok av verden – og å lære et språk er det første skrittet til å bli en globetrotter extraordinaire.

7. DU VET ALLEREDE HVILKE AKTIVITETER OG EKSKURSJONR DU SKAL PÅ

Google er din beste venn – du har funnet T-banekart, byturer, og de beste vinklene til å ta en selfie foran kjente landemerker. Du har allerede en reiserute for den første uken på drømmedestinasjonen, og det er på tide å sette all forskningen ut i praksis.

8. ALLE VET AT DU VIL STUDERE UTENLANDS

Du er så begeistret for planen din og deler den gjerne med verden. Bussjåføren, postmannen, tanten din og hele Internett – de vet at du kommer til å dra. Det er ingenting galt med det: Sharing is caring, tross alt. Du skal jo studere utenlands, alle må få vite det!

9. DU VIL OPPLEVE LIVET I ET ANNET LAND

Språkkurs, programmer, filmer, podcaster og kulinariske opplevelser er interessant og morsomt. Men du vet at den raskeste måten å lære et språk og bli flytende er å leve det 24/7 ved å praktisere det med lokalbefolkningen. Å være opptatt av å gjøre mest fremgang på kortest tid viser bare hvor moden og forberedt du er. Dra ut og utforske verden!

REIS MED EF!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på