GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Barcelona ovenfra: den beste måten å se byen på

Barcelona ovenfra: den beste måten å se byen på

Som stedet der jeg bodde og studerte spansk har Barcelona en spesiell plass i hjertet mitt – og jeg har tilbrakt mange timer på å lete opp de beste stedene å se så mye av byen som mulig. Min konklusjon? Den beste måten å se Barcelona (og orientere deg) er ovenfra. Fra tårn til fjell – det er masse steder å se flott utsikt på! Pakk kameraet ditt og sjekk ut min ultimate liste:

La Sagrada Familia

Sannsynligvis den mest kjente bygningen i Barcelona! Denne giganten tilbyr spektakulær utsikt over byen. Ta heisen til toppen av tårnet og forbered deg på en utsikt som vil ta pusten fra deg!

Teleférico del Puerto

Denne taubanen er vanskelig å slå når det kommer til utsikt over byen. Den er lokalisert rett ved vannkanten, og du kan nyte en panoramautsikt over byen mens du seiler gjennom luften. Den er definitivt verdt en tur – bare ikke se ned om du har høydeskrekk.

Montjuïc

Hvis du er tøff nok til å ta taubanen Teleférico del Puerto over havnen ender reisen halvveis oppe på fjellet Montjuïc. Her ble sommer-OL arrangert i 1992, og fjellet ender i havet på den ene siden og skråner ned mot byen på den andre. Nyt litt fred og ro og kos deg med den fantastiske utsikten over byen og strendene som strekker seg ut i horisonten.

Tibidabo-fjellet

Se det fra nede i byen eller bestig det for en utsikt som ingen annen – Tibidabo-fjellet er et sted du må besøke før du forlater denne vakre byen. Du kan komme dit med buss eller for egen maskin – det er fine joggestier opp fjellsiden. Om ikke joggeturer er noe for deg,  er det en fornøyelsespark på toppen som er mye morsommere!

Hotel W Barcelona

Hotel W ligger rett ved vannkanten ved Barceloneta Beach, og det er nok det mest sofistikerte stedet på listen min. Det er også det dyreste, med en kleskode i tillegg. Likevel vil du nyte en av de beste utsiktene i byen over det vakre Middelhavet – og hotellet som er formet som et seil tilbyr også god mat og drikke!

Park Güell

Dette er et av de mest fotograferte stedene i byen. Park Güell tilbyr imponerende utsikt over Barcelona fra utsiktspunkter omringet av kule palmer. Hver dag opptrer musikere i parken og man kan svinge seg med lokalbefolkningen til kule rytmer.

Bunkers del Carmel

Dette hemmelige stedet er populært blant de lokale og har fantastiske utsikter. Du kan komme dit med buss: hopp av på busstoppet kalt Turó de La Rovira og gå opp stien for å komme til betong-“bunkerne” som ligger rundt åssiden. Det er et røft sted men er et av de kuleste stedene å se Barcelona fra. I tillegg er det trendy graffiti man kan beundre og fotografere.

Dette var altså min gjennomgang av de beste stedene der man kan få fantastisk utsikt over Barcelona. Husk: det er alltid verdt den ekstra innsatsen det krever for å få se en utsikt som tar pusten fra deg. God reise!

Reis til Barcelona med EF!Les mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer