GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

5 morsomme måter du kan begynne å forberede sommerferien din i dag

5 morsomme måter du kan begynne å forberede sommerferien din i dag

De lune kveldene, den fjerne lukten av solkrem og lange, solfylte dager: endelig er sommeren her. Med solskinn og nye omgivelser i tankene er det vanskelig å ikke begynne å se for deg at du sitter på flyet på vei til din drømmetur.

Hvis du allerede mentalt ligger på stranda og drikker på en iskald drink, men fremdeles må vente litt før sommerferien faktisk kommer, trenger du ikke å gå i panikk. Det finnes noen ting du kan begynne med i dag for å gire deg opp og forberede deg på ditt neste eventyr.

1. Lag en pakkeliste

Ok, jeg vet hva du tenker: pakking? Æsj, kjedelig. Til det sier jeg: først og fremst, ja, men også at du vil takke deg selv i fremtiden! Hvis du aldri har møtt opp på en ukeslang ferie med 14 par bukser men bare to slitte t-skjorter, vet du hvor viktig planlegging er. Begynn med å sette sammen antrekkene du ønsker å ha på deg tidlig og tenk på alt ekstra du vil komme til å måtte kjøpe eller ta med deg. Alt ligger i detaljene!

2. Sett sammen en spilleliste for sommeren

Å sette sammen en Spotify-spilleliste på toppnivå til bil-/tog-/flyturen må være noe av det mest tilfredsstillende man kan gjøre. Du kan lytte til den på veien (enten det er i en bil/tog/fly) og så la den være soundtracken til reisen din. Skal du sitte i en bil med en AUX? Hvilket tidspunkt er vel mer passende for å velsigne kompisene dine med din fantastiske musikksmak (enten de er enige eller ikke). Hvis du står fast og mangler inspirasjon, kan du sjekke ut en av våre her.

Et annet herlig aspekt av dette er at du selv når du mange år senere lytter til sangene fra den spillelisten, vil bli minnet på den fantastiske sommerferien du hadde.

3. Planlegg bildene dine

Hvis instagram-gamet ditt er sterkt kan det være verdt det å researche noen idylliske steder som vil passe seg bra som bildemotiver. Google raskt for å se hva andre mennesker anbefaler eller bare se gjennom ulike kart for å finne steder du liker.

Er du mer en fan av de ekte øyeblikkene? Hvorfor ikke plukke opp et par engangskameraer som du og vennene dine kan bruke til å ta bilder mens dere er ute og farter. Du kommer ikke til å vite om bildene er fine eller ikke før du har fått dem fremkalt, men det er jo halve moroa.

4. Velg ut planer (og backup-planer)

Sett sammen en liste med steder du ønsker å se eller dagsturer du tror kan være morsomme. Google er nok en gang din beste venn - eller enda bedre - om du kjenner noen som har vært på destinasjonen du skal til før, kan du be om anbefalinger! Du kommer ofte til å oppdage bortgjemte skatter du vanligvis ikke ville ha funnet på noen annen måte.

5. Les deg opp på restauranter

På samme måte bør du velge deg ut noen restauranter du ønsker å besøke på forhånd. Les noen anmeldelser eller spør rundt: du kommer sikkert til å finne noen lekre alternativer uansett. Pass allikevel på å også lage rom for spontane restaurant- eller bar-funn. En av de beste tingene med en sommerferie er å spasere rundt i et nytt område eller en ny by, oppdage et søtt sted og hoppe rett inn for å prøve seg på noen lokale delikatesser.

Planlegger du fremdeles sommerferien? Utforsk verden med ossLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer