Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

De 10 beste byene å besøke i 2020

De 10 beste byene å besøke i 2020

Vil du gjøre 2020 til det beste året for reiser og opplevelser, men vet ikke helt hvor du vil reise? Slapp helt av, vi hjelper deg! Her de 10 beste byene å besøke i 2020.

1. St. Petersburg

Også kjent som ‘Nordens Venezia’ med elven Neva og alle dens tilhørende kanaler som smyger seg gjennom St. Petersburg. Byen har over 100 øyer, og sammenlignet med den eldre og større byen Moskva, har St. Petersburg et mer europeisk utseende. Nydelig arkitektur er beskrivende for denne byen. Den var en gang hjemmet til en av Russlands rikeste og mektigste familier, og man finner løkformede kirker rett ved siden av palasser og balletteatere. St. Petersburg er absolutt en by for alle som elsker historie og kultur.

2. Perth

Reisende som planlegger å besøke Australia drar ofte østover for å se «the Gold Coast». Men hva skjer i vest? Vær smartere enn resten og reis heller til den mindre kjente, men veldig kule byen Perth. Den kalles vest-Australias hovedstad og har nydelige strender. Byen huser mange trendy brunchsteder, hemmelige hager som serverer nydelig kaffe og bortgjemte barer som kan fylle opp kalenderen din. Alt dette, samt utallige sandstrender og beskyttede deler av havet som ber om å bli snorklet i.

3. Stockholm

Kompakt og med hundrevis av bruer som knytter øyene som Stockholm består av gjør at Sveriges fargerike og vennlige hovedstad er lett å oppleve til fots. Du kan utforske de historiske stedene og finne håndlagde suvenirer, besøke Vasamuseet og se det eldgamle, sunkne treskipet, eller synge karaoke på ABBA-museet. Og alt dette på en dag! og ikke glem å ‘Fika’ mens du er der. Den gamle, svenske tradisjonen når man stopper opp og nyter en kopp kaffe og en kakebit. *Himmelen*

4. San Diego

Det finnes ingen tvil, selv om Los Angeles er hjemmet til alle stjernene og Hollywood-glamouren, er San Diego den kuleste byen i California. Byen er hjemmet til fersk fisketaco, yoga på surfebrett og å henge på stranda til solen går ned kun for å få de beste bølgene. Hvorfor jakte på kjendiser når man kan se hvaler rett utenfor kysten, eller se en hel strand fylt med sjøløver som soler seg?

5. Madrid

Madrid blander den klassiske, europeiske kulturen med det urbane bylivet. Her finner du trær langs alle gatene som går fra park til park, mens du passerer urbane nabolag vegg-i-vegg med historiske plasser. Rolig og avslappet på dagtid og et pulserende natteliv hvor du kan danse så lenge du orker. Nattugler elsker denne byen hvor mange restauranter og barer åpner sent og ikke stenger før solen går opp om morningen.

Gate i Madrid

6. Seoul

Ny teknologi og eldgamle tradisjoner er to av sidene man ser i Seoul. Nytt og gammelt lever sammen i harmoni, og skaper et utrolig miljø for innovasjon og kreativitet. Byens voksende kunstinteresse vises i utallige gallerier, festivaler og konserter. Her finner du noen av Asias beste, nye kokker, og de serverer fantastiske retter fra food-trucks. Du kan spise den nydelige maten mens du ser bort på eldgamle templer og palasser. Hvis du vil bli inspirert kan Seoul hjelpe den kreative delen hjernen til å jobbe.

7. Marrakech

For reisende i vest-Europa er Marokkos hovedstad bare en kort flytur unna. Men ikke tenk at det ligner, det føles nemlig som at du er flere millioner mil unna. Dra rett til Medina når du ankommer Marrakech – bydelen med de eldgamle murveggene rundt, og stedet hvor du finner gamlebyen. Her finnes fantastiske markeder og butikker som selger alt fra sølvsmykker til håndmalte fliser og fargerike tøystykker. Marrakech er en livlig og eksotisk by man absolutt burde besøke.

8. Dublin

Dublin vet virkelig hvordan man får turister til å ha det gøy! En tur til Guinness sitt bryggeri eller de lokale whiskeydistilleriene, eller et besøk på noen av de mange museene er noe man kan gjøre i Dublin. De har også flere historiske bygg man kan ta turen til, eller finne en av de lokale pubbene og ta en Guinness og høre på irsk musikk. Det er også et fint startpunkt for å oppleve resten av Irland: landet har noen nydelige kyster og nasjonalparker som bugner av fjell.

9. Manchester

Det tradisjonelle kraftverket i Nord-England blir raskt en av de mest populære byene i England å besøke. Turister har innsett at byen er like dynamisk, kreativ og livlig som London, bare billigere. Det er også stedet å tilbringe en helg om man er musikkinteressert. Noen av Storbritannias mest ikoniske artister kommer fra Manchester, inkludert Oasis, the 1975 og The Smiths, så steder for å se livemusikk er det mange av. Det neste store bandet kan fort spille på den nærmeste pubben.

10. Reykjavik

Kjent som ‘landet med ild og is’ er Island på de fleste reisende sin ønskeliste. Med den lille hovedstaden (som huser flere verdenskjente restauranter), fantastiske isbreer, levende geysirer og naturlige varmekilder du kan bade i, alt rett i nærheten av deg. Du kan også studere alle dyrene i havet fra kysten, eller se det fantastiske nordlyset i de mørke vintermånedene.

Vi håper du nyter dette reiseåret, og kanskje legger turen innom noen av disse byene vi mener man må besøke i 2020.

Vil du reise med oss i 2020?Les mer..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Kultur