Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

De ti mest romantiske byene i verden

De ti mest romantiske byene i verden

Uansett om du vil overraske din kjære med en romantisk reise til Valentine’s Day eller søke etter kjærligheten på et språkkurs, burde vår liste over byer hvor romantikken blomstrer inspirere og hjelpe deg.

Her er noen av de mest romantiske byene i verden – fra et par klassikere til et par spennende (og uventede) nye:

1. Paris, Frankrike

Best kjent som «kjærlighetens by» tilbyr Paris en romantisk opplevelse som ingen andre. Oppdagelse er nøkkelordet her, så dropp all planleggingen og bare gå rundt. Gå forbi bakeren og kjøp deg et stykke ferskt bakverk med din kjære, slå dere ned i en bistro om ettermiddagen for et glass vin eller to, og beundre arkitekturen når du vandrer ned de brostensbelagte gater ved Marais i solnedgangen. Å høre og snakke fransk vil gjøre stemningen enda mer romantisk, da fransk blir oppfattet som det mest romantiske språket noensinne. Hvis dere vil ta deres reise til et nytt nivå, hvorfor ikke bli en stund til og ta et språkkurs sammen?

2. Roma, Italia

Den italienske hovedstaden er én av de mest allsidige byer du kan besøke med partneren din. Få steder er like historiske og sjarmerende som Roma, og det nostalgiske preget som finnes på hvert gatehjørne gjør byen enda vanskeligere å motså – spesielt hvis romantikk er noe for deg. Nevnte vi at kulturen og maten er helt fantastisk? Hvis du trenger mer overbevisning anbefaler vi at du ser et par klassiske filmer som Roman Holiday (1953) eller La Dolce Vita (1960), og vi utfordrer deg til å si at vi tar feil.

Kvinne og mann ved moped i Roma

3. Venezia, Italia

Dette er en klassiker man ikke kan se bort ifra. Venezias magiske sjarm er uovertruffen og kan ikke benektes. Gjennom årene har Venezia klart å omvende enhver kritiker til en fan takket være de naturskjønne kanalene og trivelige gondolene. Den eneste ulempen ved å reise til romantikkens hovedstad er at du ikke er den eneste. Byen tar imot mer enn 20 millioner besøkende hvert år. Vi anbefaler å reise dit litt utenfor sesongen for å få en litt mer avslappet (og intim) opplevelse – tidlig på året (feire Valentine’s Day i Venezia?) og sent på året er gode tidspunkter å besøke byen på.

4. Berlin, Tyskland

Den vakreste og mest interessante byen i Tyskland får noen ganger et dårlig rykte for å være litt uslepen i kantene. Men Berlin har en hemmelighet i ermet: Berlin er én av de mest tolerante og åpensinnede byene i verden, som omfavner kjærlighet uten restriksjoner. Den progressive byen tillater deg å være den du er, og være sammen med den du vil. Ta tak i partneren din og dykk ned i denne virvelvinden av parker, museer og historie.

5. Budapest, Ungarn

Den ungarske hovedstaden er på vei opp, og det er nå man skal besøke moderlandet til avslappet kjærlighet før alle oppdager byen. En fredelig ferie borte fra den øredøvende lyden av travle gater er kanskje akkurat det du og din partner trenger. Snik dere til et stjålent kyss på Széchenyi Chain Bridge, eller gå en romantisk tur langs River Danube. Budapests skjulte steder og undervurderte severdigheter vil alltid være inspirerende.

6. Honolulu, USA

Fantastiske strender, flotte solnedganger, grønne hav og herlig lokal mat… Honolulu har alt som trengs for en romantisk getaway – for par i alle aldre. Fra å svømme med delfiner til å surfe på ville bølger eller bare slappe av på en vakker strand hele dagen – Honolulu tilbyr enhver form for romantiske og spennende aktiviteter du kan tenke deg. Den aller beste delen? Honolulu er en perfekt destinasjon året rundt siden temperaturene sjelden faller under 20 grader.

Strand i Honolulu

7. Vancouver, Canada

Denne grasiøse byer pleier å gå oss hus forbi, og det er veldig synd! Bare en håndfull byer kan tilby full pakke på samme måte som denne sprudlende byen kan. Hva enn du kan tenke deg – Vancouver har det: spennende gåturer, skibakker i verdensklasse eller turer til avsidesliggende strender. Det finnes også en litt skremmende, men utrolig vakker tur på en smal bro som vil få adrenalinet ditt til å pumpe.

8. Barcelona, Spania

Ta med din bedre halvdel til en kosmopolitisk hovedstad med en strand 10 minutter fra sentrum. Barcelona er en sjelden form for by som mestrer å mikse urban- og strandkultur. Den er like avslappet som den er levende, og i løpet av en romantisk aften kan du nyte drinker og spise tapas på en rooftop bar, og deretter gå en tur på stranden mens dere nyter en Instagram-vennlig solnedgang få minutter senere. Gothic Quarter, Park Güell, Antic Teatre og Ciutadella Park er noen av de andre romantiske vidundere som finnes i denne byen.

9. Udaipur, India

Litt unna den vante veien, men ikke desto mindre en skjult diamant. Byen i Vest-India utstråler romantikk med en fantastisk kultur og vakre utsikter. Lake Picholas når sin sjarmtopp om kvelden. En båttur på sjøen er én av de mest romantiske opplevelsene du kan gi din partner. Har vi husket å nevne den smakfulle maten og de vakre hotellene? Udaipur er kanskje ikke kjent for alle ennå, men det blir den.

10. Dubrovnik, Kroatia

Ønsker du å oppleve en god del historie, autentisk kultur og romantisk stemning på en mer intim måte? Da er denne kroatiske kystbyen det du trenger. Med et stort utvalg av intime aktiviteter og fantastiske utsikter, er Dubrovnik et fantastisk motiv til et vakkert postkort. Det finnes artige kabelbaner slik at du kan få et fugleperspektiv over byen og vannet, og en vakker øy (Lokrum) ventende i kulissene. Det er til og med en lokal bar som ligger på en klippe! Denne romantiske byen er lett å forelske seg i og vanskelig å glemme.

Dubrovnik by

Utforsk verden med ossLes mer

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise