GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hva forskjellen på Studieår i utlandet, High School Exchange Year og EF Academy?

Hva forskjellen på Studieår i utlandet, High School Exchange Year og EF Academy?

Det er mange som spør om forskjellen mellom programmene EF Academy, High School Exchange Year og Studieår i utlandet. Derfor har vi skrevet dette blogginnlegget hvor vi forklarer forskjellen, slik at du enkelt kan forstå programmet og søknadsprosessen.

EF Academy

Med EF Academy får man muligheten til å fullføre ungdomsskolen, videregående eller ta et utvekslingssår i VG2. Du kan velge mellom tre forskjellige private boardingskoler i pulserende New York (USA), akademiske Oxford (UK) eller urbane Pasadena California (USA). Som elev ved EF Academy er du en del av et internasjonalt miljø, du bor på campus og studerer med elever fra over 75 forskjellige nasjonaliteter.

På videregående kan du velge å gå den anerkjente IB-linjen, US High School Diploma, eller A-levels, og på ungdomsskolen kan du gå IGCSE som kombineres med videregående senere.

Hvert skoleår har oppstart i september og varer frem til juni. Som elev har man både mulighet til å reise hjem i helger og ferier samt få besøk av venner og familie.

Det vanligste er at elevene våre reiser i VG2 da de får inntil 180 000 kr i støtte fra Lånekassen. Det er enkelt å få fagene godkjent slik at man kan fortsette i VG3 i Norge.

Søknadsprosess

For mer informasjon anbefaler vi at du tar kontakt med en av våre studieveiledere. De vil sette opp en veiledning på kontoret eller over telefon slik at de kan hjelpe deg å finne den skolen og programmet som passer best for deg. Du kan kontakte oss her..

Bestill en gratis brosjyre her..

Studieår i utlandet – Friårsprogrammet

Med friårsprogrammet til EF kan man reise et semester eller studieår til 52 ulike destinasjoner verden over. Vi har oppstarter i januar, april, juni og september. Programmet passer godt for de som enten er ferdig på videregående eller som ønsker et pauseår i den norske videregående opplæringen.

Man studerer i utgangspunktet språk, men kan ta Advanced Diplomas i Fashion & Design, Media & Arts, Business, International Affairs og Hotel & Tourism. Dette er karrierefokuserte program som spesialiserer deg i ønsket emne og inkluderer et internship i bransjen.

For de med høyere akademisk motivasjon finnes også programmene University Foundation Year og Pre Measters, hvilket garanterer plass på ditt ønskelige studie i utlandet dersom du følger studieløpet.

Det er ingen opptakskrav på rene språkstudier, men Advanced Diplomas, University Foundation og Pre Masters krever et gitt nivå i studiespråket.

Bestill en brosjyre her..

High School Exchange Year VG2

Reis på kulturutveksling 2. året på videregående. Gjennom EF High School Exchange Year får du mulighet til å bo hos en lokal vertsfamilie og gå på «high school» i USA, Storbritannia eller Irland! Få internasjonale venner og en helt ny familie i for eksempel staten Texas, eller kanskje i en by sør i England. Vi gir deg også mulighet til å påvirke plasseringen din.

I løpet av året vil du bli flytende i engelsk, bli godt kjent med kulturen du lever i og skape minner du aldri vil glemme. Programmet er støttet av Lånekassen.

Søknadsprosess

For å dra på utveksling må du gjennom en søknadsprosess slik at vi kan finne best mulig match når vi plasserer deg i en vertsfamilie og stat. Første steg er å starte søknadsprosessen, så vil du bli invitert på et informasjonsmøte og deretter intervju. Start søknaden din her..

Bestill en brosjyre her..

Vi håper du nå lettere forstår forskjellen, og at du er klar for å begi deg ut i verden med EF!

Les mer om EFHer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer