GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Slik lever du som en lokal i Sydney

Slik lever du som en lokal i Sydney

Sydney er en fantastisk by som ligger rett ved havet, og kombinerer mat, natur, weekendturer og fordypning i engelsk i en svært attraktiv pakke. Å bo og studere i Sydney er en opplevelse ut over det vanlige. Vil du blende inn med de lokale? Her får du våre seks beste tips til å leve som en Sydney-lokal:

1. Finn din favorittstrand

Den første regelen når det kommer til Sydney og strandliv er at du ikke må nøye deg med Bondi Beach. I Sydney blir du bortskjemt når det dreier seg om sol, sand og surfing. Derfor må du teste et par forskjellige strender før du finner akkurat den som matcher din stil – og det er jo ikke det verste å bruke tiden din på!

Vil du høre våre favorittstrandspots? Ta fergen fra Circular Quay over havnen til den vakre to kilometer lange Manly Beach som er perfekt for svømmere og surfere. Herfra er det en kort gåtur til Shelly Beach – en annen favoritt i Sydney – spesielt populær til snorkling. Hvis du leter etter noe mer familievennlig burde du dra til Bronte Beach, her finner du både basseng og en grill du kan låne for et par mynter. Nielsen Park er en annen avslappende mulighet for svømmere som gjerne vil unngå de største bølgene. Parkens stier, historiske bygninger og hyggelige pikniksteder gjør den også ideell for dagsturer.

2. Utforsk New South Wales

Ikke glem å utforske resten av staten! Nære Sydney kaller Blue Mountains på friluftsmennesker. Blue Mountains er kjent for “the Three Sisters” og har mange muligheter for rappellering, klatring, sykling og gåturer mens du nyter naturen.

Liker du vin? Den ideelle helgeturen er til Hunter Valley hvor vingårder, flott natur, utrolig god mat og vakker kunst venter på deg. New South Wales gir deg både mulighet til å utforske den ekte australske outback’en (Broken Hill, Lightning Ridge, Mildura) og leke i snøen (Jindabyne, Thredbo, Persiher Valley).

3. Kjenn til australsk slang

Australiere – aussies – forkorter ordene sine så ofte de kan. Det kan være underholdende, men man må også venne seg til det. Et par uttrykk du sikker vil høre i Oz er muso (musiker), garbo (søppelmann), postie (postmann/kvinne), journo (journalist), pollie (politiker), coldie(kald øl), bikkie (kjeks/cookie), brekkie (frokost), veggo(vegetarianer), cuppa (kopp med te), avo (avokado), chook (kylling), snag(pølse), cab__sav (cabernet sauvignon), arvo (ettermiddag), trackies(joggebukse), and uey (u-sving), og mange flere. Hvem vet, kanskje navnet ditt også blir forkortet? Så, “get amongst it” (som dine Sydney-venner vil si) og gi aussie-slang et forsøk.

4. Lev et koffeinrikt liv

Det er ikke noen hemmelighet av australiere elsker kaffe. Kaffebutikker med australsk stil sees også rundt om i verden. Men i Oz kommer du ikke langt med et simpelt “Jeg vil gjerne ha en kopp kaffe”. Hvis du elsker kaffe burde du gjøre ordentlig research og teste utvalget for du bestemmer deg for en favoritt. The flat white er Australias signaturkaffe, men du burde også prøve en long blackshort blacklong mac og en short mac. Er du forvirret? Ta det helt med ro. Baristaene i Australia har styr på kaffen sin, og er nok behjelpelig med å finne den perfekte kopp kaffe til deg.

5. Spis, spis, spis!

Australia er det eneste landet som spiser begge sine nasjonaldyr – kenguruen og emuen – men det blir nok litt for spesielt for noen. Utover tradisjonell lokal mat ligger Sydney også langt foran når det kommer til internasjonal mat. Hvis du liker spansk og latinamerikansk mat kan du dra til Liverpool Street, for italiensk gjelder Leichardt, de vietnamesiske matstedene ligger i Marrickville eller John Street i Cabramatta, og til sist er det Chinatown du skal dra til hvis du liker koreansk, japansk eller mongolsk mat.

Helgebrunsj (weekend brunch) kan betegnes som en nasjonalsport i Australia, der venner møtes på kafeer både sent på morgenen, men også tidlig på ettermiddagen. Fylt med surdeigsbrød, avokado, egg, pannekaker, bacon, kaker, frukt (og selvfølgelig kaffe!) vil en brunch i Sydney holde deg gående hele dagen.

6. Cheer for the Blues

En populær sport i Australia er Rugby League. Det er det årlige State of Origin-mesterskapet hvor New South Wales (også kjent som “Cockroaches”) spiller mot Queensland Maroons (kjent som “the Cane Toads” – og det er best ut av tre kamper. Bor du i Sydney? Gratulerer! Du er automatisk Blues-fan! Feir ditt nye fellesskap ved å se kampen på en pub eller arranger en grillkveld med Origin-tema – og alle er kledt i blått!

Strender, brunsj og the Blues – livet i Sydney høres ganske herlig ut, ikke sant? Vi lyver ikke når vi sier at livet i Sydney ER ganske herlig.

Reis til Sydney med EF!Les mer!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer