GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 måter å utvide horisonten mens du sitter hjemme

10 måter å utvide horisonten mens du sitter hjemme

Å måtte være hjemme i lengre perioder kan være frustrerende. Det er lett å føle seg irritabel, lei eller rastløs, spesielt hvis du ikke er vant til å være hjemme så lenge. I tider som disse er det viktig å være produktiv; Å få ting gjort, krysse av ting på to-do listen din og utforske nye interesser, aktiviteter og kunnskap.

Ikke bekymre deg, jeg har også tenkt på litt kvalitetstid med Netflix – det handler om balanse.

Her er 10 måter du kan utvide horisonten mens du sitter hjemme.

1. Finn en ny rutine

Først må du først sørge for at du er i riktig tankesett. Hvis den vanlige rutinen din har blitt forstyrret, er det lett å føle seg utilpass. Finn en ny rutine og hold deg til den; prøv å stå opp på samme tid hver morgen, gjør noe aktivt før du starter dagen og ta lunsjen ut om du kan. Daglige rutiner kan virkelig hjelpe oss å holde fokus.

2. Lær en ny ferdighet

Du har plutselig all denne fritiden, så hvilken bedre måte å bruke det på enn å gjøre noe du alltid har ønsket å gjøre, men aldri funnet tiden. Meld deg på et nytt onlinekurs, prøv yoga with Adriane på YouTube, eller begynn å lære et nytt språk. Hvis du bor med noen, prøv noen av disse tingene sammen.

3. Se filmer eller TV-serier på et nytt språk

Dette er spesielt nyttig hvis du for tiden lærer et nytt språk og ønsker å utvide ordforrådet ditt. Det er mange fremmedspråklige filmer tilgjengelig på Netflix, der handlingen foregår på nydelige steder rundt i verden. Hvis du lærer spansk, er “Roma” et must-see! Navnet på filmen kommer fra området Colonia Roma i Mexico by.

4. Ta opp kontakten med telefon og sosiale medier

Enten det er over WhatsApp, Skype eller en god gammeldags telefonsamtale, det har aldri vært enklere å få kontakt med venner og familie over hele verden. Ta kontakt med gamle venner og se hvordan det går med dem. Nå kan det også være et godt tidspunkt å opprette eller oppdatere din LinkedIn-profil og legge til kollegaer, studievenner og venner i ditt nettverk.

5. Oppdag en ny del av verden med bøker

Reisebøker er fine og er boken god har den mulighet til å ta deg med til en annen tid og sted, så lenge du ønsker. Bare hent en inspirerende reisebok eller roman hvor handlingen går over til et land du vil utforske.

6. Bli bedre på kjøkkenet

Noe av det beste med å være hjemme? Ubegrenset tilgang til kjøkkenet. Hvis du kan komme deg ut i en matbutikk eller bestiller mat på døren, hvorfor ikke velge å lage mat du ikke vanligvis lager? Utforsk retter fra eksotiske steder rundt i verden. Du vil sannsynligvis lære en ny ferdighet eller to også!

7. Få grønne fingre

Hvis du er så heldig å ha en hage eller veranda, kan du plante blomster, trær, urter eller grønnsaker. Hvis du ikke har hage, kan du plante noe inne foreksempel et advokadotre. Ingenting er mer tilfredsstillende enn å plante et frø og se det vokse!

8. Planlegg ditt neste eventyr

Det er ikke sikkert du kan reise akkurat nå, men du kan absolutt planlegge en tur. Utforsk internett og undersøk land og byer, noter deretter de interessante stedene du finner. Dersom det er et sted som skiller seg ut og får reisefoten til å riste, sjekk ut hvilket språk de snakker der og lær deg noen setninger på forhånd. Når tiden er inne, er alt du trenger å gjøre å bestille.

9. Koble av

Nettet kan til tider være overveldende, så vurder å redusere skjermtiden din eller koble av helt på en stund. Å ta en pause fra digitale nyheter og sosiale medier kan gjøre underverker for vår mentale helse. Hvis du kan, la telefonen ligge hjemme, gå utenfor og få litt frisk luft. Du vil føle deg avslappet, lettet og uthvilt på kort tid, noe som fører meg til mitt endelige poeng.

10. Slapp av

Selv om det er bra å holde seg opptatt når du sitter hjemme, hvor ofte får du sjansen til å slappe av helt? Når du bremser ned og tar et skritt tilbake fra det vanlige travle livet, kan du oppleve at du oppdager et kreativt talent eller en interesse du aldri visste at du hadde.

Ønsker du å studere språk i utlandet med EF?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på