Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

13 grunner til at vinteren er fantastisk

13 grunner til at vinteren er fantastisk

Vinteren og jeg har et hat-elsk forhold – vi ville nok stått oppført sammen som ”det er komplisert” på Facebook. For meg er vinter som en slektning du egentlig ikke vil møte, men som du må fordi du er i slekt. Men akkurat som et komplisert forhold eller en rar slektning, kan dere fortsatt glede dere over ting ved hverandre. Her er mine 13 grunner til at vinteren er fantastisk.

1. La det sne

Snø er så vakkert: det dekker alt som et fluffy, hvitt teppe og skaper et nydelig landskap. Snø er også bedre enn regn fordi du ikke blir klissblaut og du kan faktisk gjøre aktiviteter i snø som å gå på ski eller ha snøballkrig. Har du noen gang prøvd å kaste en regnball? Jeg tror ikke det nei.

2. Ut i slalombakken

Jeg elsker å stå på ski! Uansett om du står på slalom, snowboard eller til og med aker på akebrett, så er det en fantastisk aktivitet som skaper gode relasjoner – mye bedre enn å ligge langflat på stranden. Du får i tillegg god mosjon, og kan avslutte dagen med afterski hvor du kan danse og kose deg.

3. Lag på lag

Om vinteren kan du omtrent gå med alle dine klær på en gang. Kle deg i komfortable og deilige skjerf og snør på deg dine beste vinterboots. Topp det hele med en vinterjakke som får deg til å føles som om du har tatt på deg en sovepose og en lue som dekker en dårlig hårdag.

4. Spis alt du har lyst på

Det er tid for å nyte en kopp varm sjokolade med marshmallows og pisket krem. Fyll magen med deilige, varme supper, brente mandler og kjeks laget med kanel. Vinter er sesongen for kosemat og når har det noen gang vært en dårlig ide? (aldri). Dette tar oss til mitt neste punkt på lista.

Vinter

5. Glem dietter

Sommerkroppen kan vente, det er tross alt vinter, som betyr ha det til bikini og hallo store varme ullgensere! Din diett kan være hva folk i fitnessindustrien vil kalle en høy-karbo diett, og det er helt OK fordi din kropp naturlig ønsker dette. Jo tykkere du er, jo varmere blir du. Evolusjonen er fantastisk!

6. Ikke bekymre deg for barbering

Om vinteren er det ikke like viktig å barbere leggene for eksempel. Sokker og stilongs fører til en litt mer laid-back rutine, og det er helt greit! Det er til og med bevist at jo mer hår – jo varmere holder du deg. Dette inkluderer også ansiktshår: menn med skjegg? #jatakk.

7. Slapp av i boblebad og badstuer

Jeg mener, hvem nyter vell egentlig dette på sommerstider? Å slappe av i et boblebad når luften rundt deg er kaldere, stjernene klarere er magisk. Ta også turen i en badstu for å booste immunsystemet ditt.

8. Gjør mest mulig ut av kortere dager

Jeg vet at mange klager over dette, men vet du hva? Det er faktisk en super unnskylding for å være litt slappere enn vanlig. Du trenger ikke være super produktiv som du sikkert er om sommeren når du svømmer i sjøen, handler og nyter grilling og sang rundt bålet. Om vinteren kan du tulle deg inn i et teppe, spise chips og bruke timesvis på alle dine favorittserier. Digg!!

9. Ingen klamme situasjoner

Det verste er å ha svettemerker på tøyet – noe som lett kan oppstå i varmen. Så, kulden betyr mindre svetting og kroppslukt, noe som er bra for oss som tar mye kollektiv transport.

10. Kos, masse kos

Hvem liker vel ikke å kose? Du får tilbringe de herlige helgemorgenene nærmere din kjære – uansett om det er et menneske, et dyr eller laptopen din. Du kan ikke gjøre dette om sommeren fordi solen gjør alt så lyst og varmt at du heller vil ut av sengen for å få litt luft.

11. Pust inn den crispe luften

Neste gang du står på toppen av et fjell, ta et dypt åndedrag. Det er så godt som null forurensing eller pollen om vinteren, og du får inn den fantastisk friske og crispe luften. Det er en fantastisk følelse.

12. Les en god bok

Dette er bokormenes årstid! Hvor deilig er det vell ikke å bare ligge under teppet med en lommelykt og tre inn i bøkenes verden? Eller kos deg med en god film.

13. Ingen innsekter

Ekle insekter som mygg og fluer er borte! Du våkner ikke opp med fem myggstikk som klør helt sykt. Du trenger ikke unngå mat som tiltrekker seg veps og du trenger hvertfall ikke vifte bort plagsomme fluer rundt ørene dine. Vinteren er best!

Vil du studere engelsk og samtidig få vintermånedene? Hva med å reise til Canada?

Studer engelsk i vinterlandet CanadaLes mer..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise

Hvordan bli kvitt flyskrekk: 8 tips