GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Reiseguide: Pennsylvania

Reiseguide: Pennsylvania

Det er kanskje ikke det stedet man tenker at det er mye som skjer, men Pennsylvania var en av de første statene i USA. Det er også den staten hvor the Declaration of Independence (grunnloven) ble undertegnet i 4. juli 1776. Om man er på utveksling i staten, er det absolutt noen ting man bare må oppleve. Derfor skal jeg gi deg en reiseguide til Pennsylvania.

Philadelphia (Philly):

Philadephila er ikke bare en kremost, men også den største byen i Pennsylvania og en av de eldste byene i USA. Her kan man  besøke Independence National Historical Park, stedet hvor grunnloven ble underskrevet. Der kan man også se Liberty Bell, og stedet er på UNESCOs verdensarvliste. Om man er sulten bør man absolutt spise en cheesesteak sandwich, som er en Philly spesialitet. Etter lunsj kan man jo gå en tur i Fairmount Park, og ta turenn innom Philadephia Zoo. Om man er interessert i sport er det mye man kan se på! Philadelphia Eagles spiller amerikansk fotball på Lincoln Financial Field, og Philadelphia Phillies spiller baseball på Citizens Bank Park. Man kan også se Philadelphia Flyers spiller ishockey i Wells Fargo Center, eller se Philadelphia 76ers spille basketball samme sted.

Pittsburgh:

Pittsburgh (eller Pitt som det kalles) er den nest største byen i Pennsylvania, og ligger på motsatt side av staten fra Philadelphia. Byen kalles ofte “The city of bridges” fordi den har 445 broer (fun fact: kun Venezia i Italia har flere). Et annet kjent kallenavn på byen er «steel city» etter dens mange stålverk. Herfra kommer også navnet til byens amerikanske fotballag, Pittsburgh Steelers, som spiller sine kamper på Heinz Field (jepp, ketchupen Heinz). Av sporter finnes det flere alternativer; du kan se Pittsburgh Penguins spille ishockey i Consol Energy Center, eller se Pittsburgh Pirates spille baseball i PNC Park.

Om du bare vil bli kjent med byen kan jeg anbefale å ta the Duquesne Incline (gondolbanen) opp Mount Washington for en fantastisk utsikt over byen. Eller man kan ta Gateway Clipper langs elva for å se byen i et litt annet perspektiv. Når man er sulten bør man legge turen til Strip District, der det flommer av restauranter, og små boder og butikker. Pittsburgh er en by man absolutt burde besøke og som fortjener en plass på reiseguide til Pennsylvania.

Harrisburg:

Og som alle andre stater i USA, finnes det en delstatshovedstad; Harrisburg. Dette er ingen storyby, men en fin by om man liker et litt roligere tempo, men samtidig ha noen skyskrapere og byliv rundt seg. Rett utenfor byen kan du også finne fornøyelsesparken Hersheypark. Her kan du finne berg- og dalbaner, basseng og annet gøy. Og siden Hershey er en amerikansk sjokolade, oppfunnet i Pennsylvania, er det vel nå ingen overraskelse at parken har sjokolade som tema. Berg- og dalbanene er sortert inn i forskjellige sjokolader, som gjenspeiler hvilke høyde man må ha for å ta de forskjellige. Og om man ikke er helt lei av sjokoladen enda, kan man ta turen til Giant Center og se Hershey Bears spille ishockey.

Andre interessante ting å oppleve i Pennsylvania (og omegn):

Gettysburg Battlefield kan man se hvor en av de største kampene under den amerikanske borgerkrigen var. Her er det mye historie å hente – for de som er interessert i det. Her kan man også finne mye informasjon om guidede turer i andres reiseguide over Pennsylvania.

Byen Erie er en av få steder i Pennsylvania hvor de har en sjø. Midt i sjøen er grensen til Canada. Det er den fjerde største byen i Pennsylvania, og har mye man kan oppleve om bylivet frister.

State College er universitetsbyen til Pennsylvania State University (Penn Sate). Den gikk fra tettsted til by for å klare å opprettholde univeristetsstatusen sin. Det er kanskje mest moro for de mellom 21 og 25 år, rundt college-alder, da det er et yrende uteliv og nesten alle som bor der er studenter.

Pennsylvania grenser også til Ohio, Vest-Virginia, New York, New Jersey, Delaware og Maryland, så det er mange steder man kan reise om man skal tilbringe litt tid i staten. Det er kort vei til blant annet Washington D.C., Niagara Falls, New York City, og man kan oppleve alle de fine småbyene i Pennsylvania.

Av alle statene jeg til nå har besøkt, er Pennsylvania definitivt den som føltes mest som hjemme. Klimaet er ganske likt og du finner trær og jorder innen kort avstand – akkurat som hjemme. Også folkene føltes litt norske; hyggelige – men ikke for glad i å prate med fremmede, og de var veldig interesserte i å lære mer om dette rare landet de bare hadde hørt om på skolen. Håper denne reiseguiden til Pennsylvania gjør at det frister litt mer å besøke den fantastiske staten!

Vil du på utveksling til Pennsylvania med EF?Les mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på