Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Hvorfor verden digger Korea

Hvorfor verden digger Korea

Siden Gangnam Style tok verden med storm i 2012 kommer det underlige og fantastiske nyheter fra Sør-Korea hver uke – uansett om det er i forbindelse med at Starbucks i Seoul selger hotdogs, en ny K-Pop video har kommet ut på YouTube, eller at noen oppdaget at slangordet for en ugift person er «Big Baby».

Vi besluttet at det var på tide å finne ut av hvorfor verden er så besatt av alt fra Korea:

K-Pop

Har du hørt om BTS? Det «største boybandet i verden» i følge globale nyhetsbyråer. De er de første koreanske artistene som har vært nr.1 på Billboard 200, og de har flest følgere på Twitter blant koreanske profiler.

«Bangtan Boys» er omfattet av K-Pop-sjangeren med deres catchy hip-hop og dance-pop sanger, og de er ultrastilige. Hvis du skal introduseres til koreansk musikk burde du høre deres debutalbum «Wings». Søk deretter på «K-Pop» på YouTube og bli sugd inn i en annen verden.

Seoul

Seoul er vanvittig kul! Fremtidsinspirert arkitektur på alle kanter, fantastiske shoppingsentre med den siste moten, karaokebarer og herlig gammel kultur.

Ta en spasertur rundt i Bukchon Hanok Village, se det vidunderlige Gyeongbokgung Palace og spis Kimchi til du er stappmett. Seoul er også én av verdens ledende SMART-byer, så den er særdeles innovativ og moderne. Les mer om det her.

Mote og skjønnhet

I løpet av de siste årene har moderne mote og skjønnhet virkelig sprunget frem i Korea. Med litt inspirasjon fra vestlige merker har K-Beauty og K-Fashion raskt blitt en unik del av kulturen i Sør-Korea.

Moteuken i Seoul byr på moteriktige koreanere bærende på vifter av ulike farger og mønstre, med klær fra avslappet streetwear til «kawaii-sett». Lurer du på hva kawaii er? Det er det overordnede ordet for alt som er søtt: Tenk Hello Kitty eller noen former for manga. Dette friske synet på moderne trender er inspirasjon til tøy over hele verden.

Samtidig handler det i stor grad også om en ren, skinnende hud innefor koreansk skjønnhet. Den kjente «10 step skincare routine» tok verden med storm, og med så mange fantastiske koreanske skjønnhetsprodukter på markedet, er det ikke så merkelig at K-Beauty er blitt så populært.

Språk

Det er veldig populært å kunne snakke koreansk. For det første er det godt å ha til fremtiden, spesielt med Koreas teknologiske og blomstrende økonomi.

For det andre er koreansk det 17. mest brukte språk i verden, så det vil se ekstra imponerende ut på CV’en.

Og vi må ikke glemme alle de koreanske TV-dramaene du kan se når du mestrer språket. Ta en titt på YouTube – de er svært… dramatiske! (Og fantastiske).

Teknologi

Korea er teknologihimmelen. Det er internettilgang i hele 82,7% av landet, mens 78,5% av befolkningen bruker smartphones. Landet har også verdens raskeste internett og en god 4G-forbindelse, så du vil aldri bli strandet med en dårlig 3G-forbindelse.

Det profesjonelle gamingmiljøet drar god nytte av denne teknologibølgen. Store videospillbutikker finnes over hele landet, mens utsolgte arenaer viser virtuelle kamper mellom superstjernene blant gamere. Se på Starcraft eller League of Legends og du vil få en ide om hva det er.

Seoul

Opplev kule Korea!K-Pop venter!

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Kultur