GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Stedene du ikke visste det var bra å surfe

Stedene du ikke visste det var bra å surfe

Når man tenke på surfing, tenker man gjerne på Hawaii, Costa Rica, Bali og sør-California. Men jo mer populært det blir å surfe, jo flere steder finner man bølger å surfe på. Det er bare å ha en god våtdrakt som tåler litt kjøligere vann, og hive seg på bølgen.

Som en lidenskapelig surfer har jeg testet ut min del av surfesteder, og utenom de vanlige stedene vi vet om, finnes det mange bra steder. Jeg har derfor samlet en liste med de stedene du ikke visste det var bra å surfe.

1. Bundoran, Irland

Det hotteste nye surfestedet i Europa er ganske kaldt, men hvem trenger vel varmt vann? Kun tre timer fra Dublin finner du Bundoran, stedet som tiltrekker seg mennesker fra hele verden for å surfe nord i Atlanterhavet. Ikke la det kalde vannet skremme deg, men en god våtdrakt og støvler leid fra den lokale surfesjappa er du klar til å utforske Bundorans bølger.

Beste tiden å reise: August-September

Beste å spise etter surfingen: Shepherd’s Pie

2. New York, USA

Den så du ikke komme! “The Big Apple” er faktisk et bra sted for surfing. Hopp på subwayen på Manhatten, og 1 time og 15 minutter senere er du på Long Islands sørkyst. Nybegynnere burde dra til Long Beach hvor det er morsomme strandbarer og små bølger. De som har surfet en del kan teste ut bølgene i Rockaway.

Beste tiden å reise: August-Oktober

Beste å spise etter surfingen: En New York-slice med pizza

3. Hoddevik, Norge

Når man tenker på Norge, tenker man ofte på rødmalte hus og vakre fjorder; man tenker ikke nødvendigvis på surfing. Men Hoddevik vil snu den tankegangen på hodet og bli det første skandinaviske surfeparadiset. Du finner Hoddevik på vestlandet, og omringet av fjell finner du Hoddevik camping, fersk sjømat og fantastiske bølger. Det er det perfekte stedet for nybegynnere som ikke er redde for kaldt vann.

Beste tiden å reise: August-Oktober

Beste å spise etter surfingen: Brunost

4. München, Tyskland

Man trenger ikke saltvann for å surfe. München er kun en flytur unna havet, men det har blitt et mekka for elvesurfing. Byen har tre elver man kan surfe i: Eisbach i Haus der Kunst, Floßlände i Thalkirchen og River Isar på Wittelsbacherbrücke. Eisbach renner langs Englischer Garten, og er den mest populære. Her er man ikke alene, disse bølgene tiltrekker seg både surfere og tilskuere.

Beste tiden å reise: Juni-August

Beste å spise etter surfingen: Bretzel (saltkringle)

5. San Francisco, USA

Byen er best kjent for hippier og teknologi-nerder, men San Francisco har også gode surfemuligheter. Med en kjølig vanntemperatur og et rykte på seg om haier i vannet, er det færre surfere i San Francisco enn i Los Angeles eller San Diego, men like bra. Pacifica finner du 24 kilometer sør for byen, og med en beskyttet vik med gode surfemuligheter er det et perfekt sted for longboarders og nybegynnere. På vestsiden av byen finner du Ocean Beach, som har mer utfordrende bølger og egner seg godt for erfarne surfere.

Beste tiden å reise: August-Oktober

Beste å spise etter surfingen: Grønn juice og dumplings i Chinatown

6. Tokyo, Japan

Verdens største by er kanskje ikke stedet du ville tenkt at har gode surfemuligheter, men det finnes noen veldig fine steder kort vei fra sentrum med kollektivtransport. Det mest populære og med høyest kvalitet finner du i Chiba. Onjuku er et populært sted for nybegynnere og mellomnivå-surfere, og her kan du leie både surfebrett og våtdrakter. Du bør også huske på at i Japan handler surfing like mye om opplevelsen som om bølgene, så ikke glem å snakke med de lokale – de er kjent for å være blant de vennligste i verden.

Beste tiden å reise: Juli-September

Beste å spise etter surfingen: Ramen

7. Cornwall, Bournemouth & Newquay, Storbritannia

Kanskje kong Arthur og ridderne av det runde bord hadde vært surfere om de hadde sett hvor bra bølgene er. Best kjent for mytiske Camelot, er Cornwallkysten bare tre timer unna Bristol, og tilbyr surfemuligheter for alle nivåer. Hvis du er på jakt etter bølger mer tilpasset nybegynnere, er Bournemouth det perfekte stedet. De mer erfarne kan ta turen til Newquay, som har gode bølger fra vinter til sommer.

Beste tiden å reise: August-Oktober

Beste å spise etter surfingen: Cornish pasty

Vil du surfe mens du studerer i utlandet?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på