GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

5×5 ting vi har lært i 2015

5×5 ting vi har lært i 2015

Det er sesong for å se gjennom Instagram feeden og Facebook timelinen: 2015 har vært alt fra lanseringen av Apple Watch til Justin Biebers overraskende comeback til den etterlengtede Star Wars awakening of the Force. For oss har 2015 vært et år hvor vi har fortsatt å oppdage verden og vi har valgt å dele våre beste minner med deg.

1: Pakking

Tom: 2015 lærte meg at ingen av mine bagasje-valg er spesielt praktiske: det er enten min gigantiske gullkoffert i ekte Kardashian-stil (et nødkjøp i USA) eller min stilige carry-on koffert som har vist seg å være altfor liten.
Martinique: Rull opp jeansen så liten som mulig for å gjøre plass i bagasjen. Ryggsekk er det beste – du slipper å ødelegge kofferten ved å dra den over brostein eller ha problemer når du skal opp og ned trapper.

Florence: Ta ut de gjennomsiktige posene med flytende produkter før du når sikkerhetskontrollen – ikke alle ønsker å se dine stripete underbukser fly rundt imens du leter febrilsk etter posen.
Isabelle: Jeg er en skikkelig over-pakker, men jeg dro tappert på en ukes ferie med en liten håndbagasje. Det var en seier for meg.
Simon: 2015 er året jeg lærte å pakke som en ekte profesjonell – utenom den gangen jeg glemte koden på låsen i Cologne, men la oss ikke snakke om det.

2: Transport

T: Når du bruker T-banen i Asia, IKKE dann din egen kø. Det er utpekte kø-merker som må følges. Om du ikke følger dem vil du få en rekke stygge blikk fra andre passasjerer.

M: Kameler er mest vennlige når du kaller dem noe eksotisk, som Larry. Hop on hop off busser er supert for å få mest mulig ut av korte turer. Sjekk din flyavgang og flight nummer nøye, slik at du ikke trenger å spurte gjennom en flyplass for å komme til gaten før det stenger.

F: Ikke hver eneste buss i verden fungerer som en europeisk en – noen ganger er det bare å hyle høyt for å komme av bussen uten knapp eller stoppskilt.

I: Hvis du ser ekstremt sliten ut og kommer til innsjekkingsskranken tidlig, øker sjansene ekstra for å få litt mer benplass på flyet.

S: Du må sjekke ut T-banestasjonene i Stockholm som ligger i et naturlig hule system. Sykt kult!

3: Mat

T: Hipster restauranter i Hong Kong blir fort fullbooket, så du kan ikke droppe innom uannonsert. Trikset er å holde seg i nærheten og bli venn med personellet slik at de gir deg prioritert førsterett på det neste bordet som bli ledig.

M: Prøv den lokale gate-maten på din siste dagen av reisen din, spesielt om du har en sensitiv mage. På den måten kan du smake autentisk mat til det landet du befinner deg i uten å ødelegge hele reisen.

F: Dessert er dessert: det er digg uansett hvor du er i verden.

I: 2015 var året jeg oppdaget ”Shake Shack”, som fikk meg til å innse at å spise for mange burgere er en myte.

S: Jeg lærte å følge Isabelles burgertips. Det hun ikke vet om burgere er ikke verdt å vite.

4: Språk

T: På arabisk betyr yalla en hel rekke ting: fra ”fort deg!” til ”helt enig”. Uansett, når du er en solbrent britisk mann som bestiller pizza fra Pizza Hut midt i et kjøpesenter i Dubai høres det rart ut å si yalla.

M: Grazzi på maltesisk eller shukran på arabisk betyr ”tusen takk”. Lær deg disse ordene når du er på reise, på den måten ender du ikke opp som en ukulturell idiot.

F: Når du ikke forstår noe på et ukjent språk, er det bare å smile og le litt. Det funker 99% hver gang. Og for de resterende 1% er det bare å få panikk og løpe av sted.

I: Det Florence sa: når du ikke forstår hva noen sier, smil og observer den andre personens kroppsspråk og gjenta hva de sier.

S: Jeg smilte mye i år..

5: Instagram

T: La meg fortelle deg dette: å løpe over glovarm sand for å få et bilde av Miami Beach midt på dagen var ikke verdt smerten. (Tøysa, det var jo selvfølgelig verdt det!).

M: Er det verdt å plage vennene dine når du ikke har spist på timesvis, og når maten endeli kommer lar du dem vente enda et par minutter slik at du kan få tatt bilde av maten fra rett vinkel? Ja! Alltid! Fordi pølsene fra Jemaa el-Fnaa er helt fantastiske!

F: Uansett hvor mye du setter pris på kunstnerisk dekorert mat og elsker å legge ut fine bilder av dekorerte salater og kaker er ikke dette nok – dine followers vil til slutt kjede seg og faktisk se ansiktet ditt en gang.

I: Om du drar til Desert Botanical Garden i Phoenix og fotograferer hver eneste plante, bruk Layout appen til å dele din kaktus besettelse med verden #sharingiscaring

S: Jeg følger ekstremt mange dyreprofiler på Instagram. Daily Dougie, noen?

…Og til slutt, våre nyttårsforsett for 2016

T: Neste år, har jeg tenkt å endelig mestre kunsten å pakke riktig. Jeg vil heller ikke risikere livet mitt for å ta et fantastisk Instagram bilde.

M: Som hvert år, prøver jeg å besøke et nytt land eller i det minste en ny by. Livet begynner utenfor komfortsonen og med en Instagramprofil som er mer verdt enn min tomme konto.

F: Jeg har bestemt meg for å bli flinkere i språk. Og i år vil jeg møte min frykt og nemlig lære meg sveitsertysk.

I: Jeg er en av de tre personene i Sveits som aldri har vært i Barcelona. Jeg tror det er på tide å pakke min carry-on koffert og dra.

S: Jeg vil lære tysk. Jeg vil reise mer. Jeg vil følge flere dyr på Instagram.

Vil du reise mer i året som kommer?Reisen din starter her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på