GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 11 beste byene å reise til etter studiet

De 11 beste byene å reise til etter studiet

Gratulerer, all studering og oppgaveskriving er herved over! Ved graduering kommer ikke bare mer søvn og mindre kantinemat, men det åpner dørene til å se verden du har dagdrømt om imens du skrev notater på biblioteket. Med så mange fascinerende byer og interessante plasser å velge mellom kan beslutningen om hvor man vil dra være vanskelig- derfor har vi valgt å hjelpe deg og funnet de beste destinasjonene som passer for enhver!

1. SAN DIEGO, FOR Å OPPLEVE “THE AMERICAN DREAM”

Når du innser at et liv i San Diego består av drinker i solnedgangen og kald øl på stranden og at man kan komme seg fra A til B på et stand-up paddle board og spise så mye fersk fisketaco som overhodet mulig, vil det bli lett å booke en enveisbillett hit. Den super-avslappede livsstilen er som den amerikanske drømmen og et perfekt sted for et nytt eventyr når du har endt studiene dine!

2. SYDNEY, FOR EKTE STRANDLØVER

“Kick back and take it easy, dude.” Det er bare å bli vant til å høre dette fra nydelige, solbrune surfere i Sydney. Byen er en av Australias livligste og mest ikoniske med fantastiske strender, godt vær og surfing i verdensklasse. Pakk med deg solbriller, flip-flops (thongs, som Aussiene kaller det), og masse solkrem for noen late dager på stranden. Spis masse god sjømat og gjør ingenting annet enn å slappe av – sleep, relax and repeat. Dette er vell et motto man kan leve etter, sant?

3. NEW YORK, FOR Å BRUKE PENGENE DU HAR IGJEN FRA STUDIETIDEN

Tre ord: Treat. Yo. Self! Etter graduering fortjener du å lette litt på lommeboken, og det er ingen plass som er enklere å gjøre dette på enn i The Big Apple. Det er så mange butikker å kikke i, så mange Broadway show å se og så mange kule spisesteder og takterrasser du kan fylle Instagrammen din med. Du er jo i ferd med å tre inn i arbeidslivet og trenger en fin garderobe med business-klær, ikkesant?

4. HAWAII, FOR Å KOMME I ETT MED NATUREN

Med åtte store øyer og haugevis av mindre øyer å velge mellom blir det en jobb i seg selv å velge hvilken du skal dra til. Når du har funnet det perfekte stedet er det bare å slappe av, og kom i kontakt med den fantastiske naturen på null komma niks: slapp av i sola på en vakker strand, nyt et herlig bad i mange av fossene eller fra på eventyr i kajakk, surfe, snorkle og dra på fotturer over vulkaner. Naturen blir ikke bedre enn dette.

5. LONDON, FOR MULIGHETENE

Graduering – et ord som sier at det er på tide å leve livet, og på tide å få seg en jobb. Hvor er det vel bedre enn å dra da, enn til London? Gatene er fylt med festglade mennesker som elsker det livet har å by på, og bygningene er fylt til randen av bedrifter og oser business. Balanser feiringen med seriøst nettverksbygging i “The Big Smoke” og kanskje får du deg en jobb?

6. BARCELONA, FOR Å FÅ BRUK FOR ALLE SPANSKTIMENE

Husker du da du gikk på skolen og lærte matte og algebra, hvor du tenkte at dette kommer du sannsynligvis ALDRI til å få bruk for? Jepp, vi skjønner deg. Men etter at du har studert så hard er det jo kjipt å la alt du har lært forsvinne etter graduering – istedenfor bør du dra til Barcelona hvor du kan øve på, og forbedre spansken din. Bestill tapas på spansk og belønn deg selv med en dag på stranden.

7. PARIS, FOR EN KJÆRLIGHETSAFFÆRE (FOR HJERTET OG MAGEN)

Du trenger ikke lande i armene på en elsker eller lete etter en franskmann å forelske seg i for å ha en kjærlighetsaffære i Paris. Byen av kjærlighet har mer å tilby enn turtelduer som går hånd i hånd nedover elvemunningen og drikker dyr kaffe og spiser franske baguetter: Fra de vakre bakeverkene (hallo macaroons og fancy oster) til elegant arkitektur som omranser byen og ser fantastisk bra ut på Instagram (#EFMoment) – det finnes noe for alle.

8. SAN FRANCISCO, FOR ENTREPRENØRER

Richard Branson har sin egen private øy og privatfly til å besøke den. Hvem vil vel ikke ha det livet? Nå er det på tide å finne frem sin indre Richard Branson, finn på en multi-million idé som vil endre verden og gi deg stillingen som CEO. Et av de første stegene bør være å besøke San Francsico – hjemmet til verdens entreprenører – for å omringe deg med andre innovative mennesker med gode ideer. Selvom du kanskje ikke skal starte ditt eget firma nå med en gang, ser de etter hardtarbeidende, kreative mennesker akkurat som deg.

9. VANCOUVER, FOR DE EVENTYRLYSTNE

Selvom det kunne virke som at studeringen ikke vil ta noen ende, er det endelig på tide å få nesa ut av pensumboka og introdusere deg selv for verdenen utenfor biblioteket. Du husker hvordan sollys er? Bytt ut innendørs omgivelsene med vakre Vancouver – hjemmet til alle slags eventyr du måtte crave. Eventyrlystne sjeler burde allerede ha Vancouver på toppen av bucket-lista: gå opp nydelige fjell med snøfylte topper og stå på ski ned igjen, sykle i fjellet gjennom skogsstier eller prøv å dra på kajakk-tur.

10. TOKYO, FOR KREATIV INSPIRASJON

Forbered deg på en crazy by fylt av neonlys, verdens beste teknologi og vakre, eldgamle bygninger i Tokyo, en by hvor kreativiteten aldri tar slutt. Det er noe nytt eller rart (på en god måte) rundt ethvert gatehjørne – blant annet verdens høyeste bygning, Shintos helligdom omringet av kirsebærtrær, sumo bryting, robot kafeér, shopping distrikter fylt med fargerike Harajuku jenter eller gater fylt med glødende TV-skjermer. Og det er uten å nevne den fantastiske maten – send over sushien, takk!

11. WASHINGTON, D.C., FOR Å OPPLEVE VALG-FEBEREN

Nå som valgsesongen i USA står for døren, og alles politiske meninger snakkes om, er det ikke noe bedre sted å dra til enn USAs hovedstad for å gå i sporene til Amerikas tidligere presidenter. Eller kanskje har du kommet deg gjennom alle sesongene av House of Cards på Netflix og drømmer om å møte Frank Underwood. Uansett hva motivet ditt er for en tur til Washington D.C, må du se Det Hvite Hus.

Reis på tur med EFLes mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer