TOEFL - Forberedelse

Det er mange måter å forberede seg på TOEFL, noen mer generelle og andre veldig spesifikke. Avhengig av dine nåværende ferdigheter og hvilket resultat du ønsker å oppnå, kan du kombinere forskjellige studiemetoder for å få riktig type TOEFL-øvelse for dine spesifikke behov uten å kaste bort tid.

De generelle TOEFL-øvelsesstrategiene er de samme som de du ville brukt til å forberede deg på en hvilken som helst engelsk språktest eller til å forbedre ditt engelsk. Siden TOEFL tester alle fire ferdigheter, kan du først fokusere på dine svakeste ferdigheter. Hvis du leser engelsk godt, men sliter med å skrive, må du øve deg på å skrive. Hvis du ikke har problemer med å snakke engelsk, men sliter med å forstå bestemte engelske aksenter, så er lyttepraksis din prioritet. Uansett hvilke ferdigheter du bestemmer deg for å fokusere på, er regelmessig praksis og en strukturert studieplan nøkkelen til å forbedre TOEFL-poengsummen din.

TOEFL - Praksistester

Å ta en TOEFL-praksistest vil gi deg en idé om din nåværende TOEFL-skår, slik at du vet hva du trenger å finpusse. Mange starter med en praksistest først, uten å forberede seg, og velger TOEFL-øvelsesstrategiene deretter. Du kan kjøpe offisielle TOEFL-praksistester fra ETS, produsentene av TOEFL. Disse er de mest autentiske, men også de dyreste. Du kan også ta EF SET English Certificate Plus gratis, som gir deg en idé om TOEFL-poengsummen din, eller du kan kjøpe en forberedelsesbok som inneholder TOEFL-praksistester som du skårer selv.

I alle tilfeller er det viktig å ta TOEFL-praksistesten under best mulige forhold. Sett av nok tid til å fullføre hele testen på én gang, sitt på et rolig sted uten forstyrrelser, og ikke juks. Husk at TOEFL-praksistester ikke er så stressende som den virkelige TOEFL som er tatt i ukjente omgivelser, så du vil sannsynligvis skåre bedre på en praksistest enn du gjør på testdagen.

TOEFL - Kurs

Det er også mer spesifikke måter å forberede seg på TOEFL hvis du har et mer ambisiøst mål. Mange studenter begynner med å prøve å forberede seg på TOEFL alene, kanskje med en bok og noen praksistester, så tar de den virkelige TOEFL. De som er langt fra målet bestemmer seg da for å melde seg på et kurs når de ser resultatet. TOEFL er en vanskelig, faglig orientert test, og et spesifikt treningsprogram kan gjøre en stor forskjell.

Et godt TOEFL-forberedelsesprogram vil inneholde mange testspesifikke råd om hvordan du skal tilnærme deg ulike spørsmålstyper, hvordan du kan planlegge tiden du har på deg, noteringsstrategier og så videre, samt en eller flere TOEFL-praksisprøver i et realistisk miljø. Lærere på TOEFL-forberedelseskurs har mye erfaring med testen og vet hvordan de kan hjelpe deg med å maksimere resultatet ditt.

Det finnes mange forskjellige TOEFL-forberedelseskurs. De tre hovedtypene er nettbaserte TOEFL-forberedelseskurs, TOEFL-forberedelseskurs på en skole i nærheten av deg og TOEFL-forberedelseskurs i utlandet. Husk at de fleste TOEFL-forberedelseskurs varer minst 2 måneder eller mer, og at det er mye tid som trengs for at de skal være effektive i å øke TOEFL-poengsummen din. Du må ta denne forsinkelsen i betraktning når du vurderer søknadsfristene for universitetet.

Hvordan kan ef hjelpe deg

EF har en rekke TOEFL-forberedelseskurs både online og i utlandet, med fleksible startdatoer og forskjellige lengder. Hvis du allerede er veldig nær den poengsummen du ønsker deg, kan du registrere deg for et kort kurs, mens for de som har en lengre vei å gå for å nå sitt mål, er det lengre kurs tilgjengelig. Finn ut mer om våre TOEFL-forberedelseskurs i utlandet og våre TOEFL-forberedelseskurs online.