TOEFL

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) er en standardisert akademisk engelsk språktest som hovedsakelig tas av studenter som søker på universiteter i USA. TOEFL aksepteres også som bevis på engelske ferdigheter av noen universiteter utenfor USA. TOEFL er faktisk en serie tester, den mest populære er TOEFL iBT. Andre tester i TOEFL-pakken er TOEFL PBT (Paper Based Test), TOEFL ITP (Institutional Testing Program), TOEFL Junior Standard og TOEFL Junior Comprehensive. Disse andre versjonene av TOEFL er bare tilgjengelige på bestemte steder, eller bare tilgjengelige for studenter via skolene sine.

TOEFL iBT består av fire seksjoner - lese- og lytteforståelse, skriving og snakking. TOEFL er en lang og streng test (over 4 timer) designet for å vurdere om studenter er klare til å studere ved et engelsktalende universitet. Mange studenter bruker 3 til 6 måneder på å forberede seg på TOEFL før de tar eksamenen.

Skåring

En TOEFL-skår på den onlineversjonen av testen er på en skala fra 0 til 120 og er gyldig i 2 år. Resultater på den papirbaserte versjonen er på en annen skala, men det finnes en offisiell konverteringstabell publisert for den testen. En student kan ta TOEFL så mange ganger han/hun vil, men ikke mer enn én gang hver 12. dag.

Eierskap

TOEFL er et produkt av ETS, en amerikansk ideell organisasjon, som også lager TOEIC, en annen standardisert engelsk språktest rettet mot et bedriftspublikum.

TOEFL i et nøtteskall

Hvorfor ta denne testen?Universitetssøknad i USA eller Canada
PrisUS $160-$250
Lengde270 minutter
Resultatrapport10 dager
TeststedAutoriserte testsentre
Gyldighet2 år
Sammenlign TOEFL med andre tester