TOEIC

TOEIC (Test of English for International Communication) er en standardisert engelsk språktest orientert mot fagpersoner og bedrifter. TOEIC er faktisk to separate tester, en som tester de reseptive engelskferdighetene (lese- og lytteforståelse) og en som tester de produktive engelskferdighetene (tale- og skriveevne). Studentene kan velge å ta begge TOEIC-testene, eller bare en av de to, avhengig av deres behov. Strukturen til hver av de to testene er unik, og skåringen er også forskjellig. Det finnes en rekke TOEIC-forberedelsesmetoder, fra selvstudium til kurs og praksisprøver.

TOEIC listening & reading

TOEIC Listening & Reading-testen er den mest populære av de to TOEIC-testene. Den administreres i testsentre på papir og gir et resultat mellom 10 og 990. Engelske lese- og lytteferdigheter vektes likt på denne testen, begge deler er verdt 50% av den endelige poengsummen hver.

TOEIC speaking & writing

TOEIC Speaking & Writing-testen tas på en datamaskin. Denne versjonen av TOEIC involverer ikke en sensor. Studenten må ta opp sine muntlige svar på innspilte eller skriftlige spørsmål, og skrive inn sine skriftlige svar for den skriftlige delen. Igjen, engelsk skrive- og taleevne er like vektet i denne testen. Studentens endelige poengsum er mellom 0 og 400.

Eierskap

TOEIC er et produkt av ETS, en amerikansk ideell organisasjon, som også lager TOEFL, en annen standardisert engelsk språktest rettet mot et mer akademisk publikum.

TOEIC i et nøtteskall

Hvorfor ta denne testen?Profesjonell sertifisering
PrisUS $125-$200
Lengde120 minutter (reseptiv) eller 80 minutter (produktiv)
Resultatrapport7 til 15 dager
TeststedAutoriserte testsentre
Gyldighet2 år
Sammenlign TOEIC med andre tester