TOEIC – Lytteforståelse

Lytteforståelse er den første halvdelen av TOEIC Listening & Reading-testen. Lytteprøven er 45 minutter langt og består av 100 flervalgsspørsmål.  Denne seksjonen varer i 45 minutter, og består av 100 flervalgsspørsmål. Lyttesegmentet har en lav poengsum på 5 poeng og en høy poengsum på 495 poeng. Resultatene fra TOEIC-lytteprøven er tilpasset CEFR-nivåene fra A1 til C1, men ikke nivå C2. TOEIC-lytteseksjonen kan ikke tas uten å også ta TOEIC-leseseksjonen under samme testøkt. TOEIC Speaking and Writing-testen er separat og kan tas under samme testøkt eller under en annen testøkt.

Teststruktur

TOEIC-lytteprøven består av 4 deler. De fleste studenter finner den første delen lettere enn den siste delen:

Del 1 av TOEIC-lytteprøven ber elevene om å matche 10 innspilte beskrivelser av bilder til de 10 bildene de beskriver. Dette segmentet varer i omtrent 10 minutter. Bildene er trykt i testheftet, men beskrivelsene er ikke. De er bare spilt inn.

Del 2 av TOEIC-lytteprøven ber elevene lytte til veldig korte spørsmål eller uttalelser og velge et passende svar for hver og en av dem. Det er 30 innspillinger og 30 spørsmål i denne delen. Spørsmålene og mulige svar er ikke skrevet ut i testheftet. De er bare spilt inn.

Del 3 av TOEIC-lytteprøven ber elevene lytte til 10 dialoger og svare på 3 spørsmål om hver og en av dem. Denne delen består av 30 spørsmål til sammen. Både dialogene og spørsmålene om dialogene er spilt inn. Spørsmålene er også trykt i testheftet, sammen med de 4 mulige svarene. Du vil ha omtrent 8 sekunder på å velge svaret ditt før neste spørsmål blir spurt.

Del 4 av TOEIC-lytteprøven ber elevene lytte til 10 korte monologer (kun én taler) og svare på 3 spørsmål om hver og en av dem. Totalt er det 30 spørsmål i denne delen også. Som i del 3 er spørsmålene både spilt inn og skrevet ut i testheftet ditt. Monologene er bare tatt opp. De 4 mulige svarene på hvert spørsmål er bare skrevet ut i testheftet.

Strategi

I alle delene av TOEIC-lytteprøven spilles opptakene bare én gang. Når den er startet, spilles innspillingen rett gjennom, uten pauser eller gjentakelser. På grunn av denne forhåndsbestemte rytmen er det viktig å lytte nøye til hvert opptak, velge det beste svaret du kan, og deretter gå videre. Ikke bli sittende fast med å tenke på et forrige spørsmål og gå glipp av neste opptak.

Du har ikke lov til å ta notater under lytteprøven. Tomme svar blir regnet som feil svar, så det er alltid bedre å gjette når du ikke er sikker på svaret. Opptak på TOEIC-lyttetesten kan være med amerikanske, britiske, kanadiske eller australske aksenter.