TOEIC skårer

Din mulige TOEIC-poengsum vil avhenge av testypen du tar. Den mer vanlige TOEIC Reading & Listening er vurdert på en skala fra 10 til 990 med samme vekt gitt til hver av de to halvdelene av testen. Hvis du tok TOEIC Speaking & Writing, blir testen vurdert på en skala fra 10 til 400, igjen med hver halvdel like vektet. Du kan forvente å motta resultatet ditt 7 til 15 dager etter eksamensdatoen.

Skårstandarder

Hvis du tok TOEIC for å søke på en jobb, som mange andre gjør, vil du være nødt til å vurdere om resultatet ditt er høyt nok til å bli nevnt på CV-en din. En lav TOEIC-skår kan redusere sjansene dine for å få jobben, så det kan være bedre å ikke nevne språktesten på CV-en i det hele tatt.

Så hva teller som en "høy" poengsum på TOEIC-eksamenen? Det er avhengig av landet der du ønsker å jobbe og de spesifikke stillingskravene. Folk flest tar TOEIC for profesjonelle formål. En TOEIC-poengsum på 900 eller mer er en høy skår i nesten alle tilfeller og for nesten alle jobber. Et slikt resultat er absolutt verdt å nevne i din CV. En poengsum på 900 eller mer er betraktet av de som lager TOEIC som det høyeste ferdighetsnivået i profesjonell engelsk.

Andre tilfeller

Hvis du søker på en stilling som ikke krever engelsk, er en TOEIC-skår over 785 verdt å bli oppført på din CV. Det viser at du kan bruke engelsk på arbeidsplassen, og vil gjøre at applikasjonen din skiller seg ut. Imidlertid, hvis stillingsoppføringen krever flytende engelsk, må du ikke oppgi et TOEIC-resultat på under 900. Det er bedre i dette tilfellet å ikke inkludere det i det hele tatt, ettersom en skår mellom 785 og 900 vil svekke søknaden din. Hvis TOEIC-poengsummen din er under 785, må du ikke inkludere den i CV-en.

Det er mindre vanlig å ta TOEIC Speaking & Writing-testen av profesjonelle årsaker, men hvis du gjør det, husk at en TOEIC-skår på 360 eller høyere betyr at du er på det høyeste ferdighetsnivået. Enhver poengsum over 360 bør absolutt være inkludert i CV-en din, men husk å spesifisere at den er på Speaking and Writing-, ikke på Reading and Listening-versjonen av TOEIC, fordi 360 vil være en lav skår på den sistnevnte.