ETS TOEIC

Educational Testing Service (ETS) er organisasjonen som designet, bygget og vedlikeholder TOEIC. ETS er en amerikansk ideell organisasjon med hovedkontor i New Jersey, men det har mange datterselskaper over hele verden. Når du tar TOEIC, mottar ETS en stor del av testavgiften, og det er ETS som skårer TOEIC. Testsenteret der du tar TOEIC beholder resten av avgiften og er kun ansvarlig for sikkerhet og testadministrasjon. Testsenteret ditt vurderer ikke TOEIC-testen din.

Historie

ETS utviklet TOEIC på slutten av 1970-tallet etter anmodning fra en japansk forretningsmann. Den første TOEIC ble administrert av ETS i Japan i 1979. Japan er fremdeles et stort marked for ETS sin TOEIC. Hvert år, 80% av de som tar TOEIC kommer fra enten Japan eller Sør-Korea.

Andre tester

TOEIC er ikke den eneste testen som ble utviklet av ETS. ETS er også organisasjonen bak TOEFL (for akademisk engelsk), SAT (for amerikanske videregående studenter), GRE (for amerikanske collegestudenter) og mange andre amerikanske statseksamener for elever på grunnskole og videregående. ETS er en enorm organisasjon og anslås å administrere over 50 millioner tester hvert år over hele verden. ETS sin TOEIC blir tatt av sirka 1,7 millioner mennesker hvert år.