TOEFL PBT

The TOEFL PBT test was discontinued in April 2021.

TOEFL Paper-Based Test er en eldre versjon av TOEFL og er bare tilgjengelig i visse land. Det er uten tvil den minst vanlige av de to versjonene av TOEFL. TOEFL PBT er en helt annen test fra den online TOEFL, kalt TOEFL iBT. Noen av hovedforskjellene er at selve testen er kortere, den inkluderer ikke en muntlig prøve, og den blir skåret på en annen skala.

Teststruktur

TOEFL PBT varer i 2,5 timer og er delt inn i 4 seksjoner. Lytteseksjonen kommer først og varer i 30 til 40 minutter med totalt 50 spørsmål. Den første delen av lytteseksjonen består av korte opptak og spørsmål om dem. Den andre delen har lengre innspillinger.

Den andre delen av TOEFL PBT har ingen ekvivalent på noen av de andre standardiserte engelsktestene. Seksjonen heter Structure and Written Expression, og studenten må fylle ut setninger med manglende ord og finne feil i forskjellige tekster. Denne seksjonen varer 25 minutter.

Den tredje delen er leseforståelse, og den varer i 55 minutter. Den inneholder flere passasjer av ulike lengder og spørsmål om avsnittene.

Den siste seksjonen av TOEFL PBT er den skriftlige delen. Det varer bare 30 minutter og er en enkelt essayskriving-øvelse.

Skåring

TOEFL PBT er skåret på en skala fra 310 til 677 som bare inkluderer de tre første delene av testen. Den skriftlige delen er ikke inkludert i den totale poengsummen, men rapporteres i stedet separat på en skala fra 0 til 6. TOEFL PBT-resultater er gyldige i to år og kan brukes på ethvert universitet som godtar TOEFL iBT. De fleste universitetene i USA har et minimumkrav for opptak. ETS publiserer en konverteringstabell slik at universitetene enkelt kan konvertere PBT-resultater til iBT-resultater.