TOEFL - Resultat

TOEFL-poengsummen din på iBT-testen vil være mellom 0 og 120. På PBT-testen vil den være mellom 310 og 677. En TOEFL iBT-skår beregnes ved å legge sammen poengene fra hver av de 4 seksjonene fordi hver ferdighet er like vektet. Hver seksjon - lese- og lytteforståelse, muntlig og skriftlig prøve - er verdt 30 poeng. På TOEFL iBT vil du få et samlet resultat på en skala fra 0 til 120, men du vil også få et resultat for hver seksjon på en skala fra 0 til 30.

Resultatene er tilgjengelig omtrent 10 dager etter testdatoen og er gyldig i 2 år.

Skårstandarder

Folk flest trenger en spesifikk TOEFL-poengsum for å søke på et bestemt universitet. Den nødvendige TOEFL-poengsummen vil variere sterkt avhengig av universitetet og studieprogrammet du søker på. I noen tilfeller må du ha en spesifikk gjennomsnittsskår, samt spesifikke poeng på en eller flere av TOEFL-underavsnittene. Som en generell regel vil mer avanserte studieprogrammer og mer selektive universiteter ha strengere krav når det gjelder TOEFL-resultater. Du kan finne ut hvilken TOEFL-skår som kreves av universitetene og studieprogrammene du søker på ved å kontakte universitetets opptakskontor.

Andre versjoner av TOEFL

Hvis du tar TOEFL på papir i stedet for online, vil TOEFL-poengsummen din være helt annerledes. TOEFL PBT-skårer inkluderer poeng bare fra lese- og lytteforståelsesdelen, samt struktur-prøven. Skrivekomponenten av TOEFL PBT rapporteres separat på en skala fra 0 til 6. De fleste universiteter som aksepterer TOEFL iBT-score, vil også akseptere en tilsvarende TOEFL PBT-score.

Resultater fra TOEFL Junior og TOEFL ITP kan ikke konverteres til et standard TOEFL-resultat.